PÖÖRASED KAADRID Karu sööstis metsiku kiirusega hirmunud linnaelanikest mööda

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv foto

Slovakkias Tatra mäestiku jalamil asuva väikelinna Liptovský Mikuláše elanikud olid tunnistajaks ehmatavale vaatepildile, kui üks linna eksinud mesikäpp neist keset tänavat mööda tuiskas.

Pöörased kaadrid on rohkelt tähelepanu pälvinud nii sotsiaalmeedias kui ka rahvusvahelises meedias.

Ohtlik karu veetis linnas ligikaudu 20 minutit ning ründas selle ajaga viit inimest, sealhulgas 10-aastast last, misjärel kuulutasid linnaametnikud välja eriolukorra, paludes inimestel võimalikult vähe kodust väljaspool liikuda, vahendas Postimees.

Karujaht kestis BBC teatel kümme päeva, kuid drooni ja biomeetrilise tehnoloogia abil õnnestus ohtlik mesikäpp lõpuks tabada ja hukata. Opositsioonipoliitikud seadsid aga karu tapmise kohe kahtluse alla, väites, et tapetud isend oli palju väiksem kui videos näha olev.

Karurünnakud on Slovakkias üha sagedasemad – ainuüksi eelmisel aastal leidis seal aset 20 rünnakut, vahendab CBS. Keskkonnaspetsialistide sõnul pole karude arvukus aga tõusnud.

Rünnakutest tingituna kiitis Bratislava valitsus möödunud nädalal heaks seaduseelnõu, mis käsitleb karurünnakuid linnapiirkondades. Eelnõus tehakse ettepanek luua 500-meetrine turvatsoon linnade ja külade lähedusse, mis tähendaks, et ametnikud, politseinikud või jahimehed võivad iga sellesse tsooni siseneva karu maha lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles