Kassipoja kõhust leiti midagi ehmatavat: surnud pojad olid tal kõhus juba mitu päeva

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassipoeg, kes ristiti Stariks.
Kassipoeg, kes ristiti Stariks. Foto: Cats Help

Möödunud nädala pühapäeval sai Cats Help MTÜ Rummust teate emasest kassist, kes oli juba mitu päeva hädas sünnitustegevusega, aga poegi välja ei tulnud. Kass oli juba väga loid ning suures hädas, kuid loomakliinikus selgunud tõde oli lausa šokeeriv.

Cats Helpi vabatahtlikud palusid hädas kassi kohe viia Tallinna Rannamõisa PetCity kiirabisse, kus talle tehti erakorraline keisrilõikus ning selgus, et pojad on tema kõhus juba kolm päeva surnud olnud.

«Nad olid juba lagunema hakanud ning emakassi mürgitanud. Pojad võeti kiirelt välja, kassiema pandi tilguti alla ning ravimite peale,» kirjeldavad Cats Helpi vabatahtlikud õõvastavat olukorda.

Kassipoeg, kes ristiti Stariks.
Kassipoeg, kes ristiti Stariks. Foto: Cats Help

Kassipäästjate sõnul on selles olukorras väga murettekitav veel asjaolu, et paljukannatanud emakass on ise alles verinoor, maksimaalselt 5-kuune. Kassipäästjad rõhutavad, et kass tuleks steriliseerida juba 5-kuuselt, sellega ei tasuks oodata, sest ka 5–6-kuune ning isegi noorem kass võib juba jääda tiineks ning asi võibki lõppeda nii, nagu see lugu oleks lõppenud, kui kass abi poleks saanud.

Paljukannatanud noor kassipoeg, kelle vabatahtlikud ristisid Stariks, vajab kiiresti hoiu- või päris oma uut kodu. Star on nüüd steriliseeritud ning saab pisut turgutust, misjärel ongi valmis jätma tänavaelu seljataha ning nautima õiget kassipoja elu.

Sellega abipalved aga ei lõppenud, sest samal päeval tuli Cats Helpile veel üks abipalve, aga seekord Tallinnast, kus eelmise aasta märtsis päästetud siiamivabriku üks kiisudest oli uues kodus hädas.

«Kuna uues kodus Pepe teise kassiga läbi ei saanud ning pidi taluma palju stressi, tekkisid tal korduvalt põieprobleemid. Omanik maksis tema ravi eest juba tuhandeid, kuid asi kippus korduma. Otsustasime kiisu tagasi võtta oma hoole alla, kuid juba paari päeva möödudes uuest kolimisstressist oli Pepel tagasilöök ning ta hakkas verd pissima ja muutus apaatseks,» kirjeldasid kassipäästjad olukorda.

Hädas siiamikass Pepe.
Hädas siiamikass Pepe. Foto: Cats Help

Kass viidi Rannamõisa PetCity kiirabisse ning esialgne prognoos tema ravikulude kohta on ca 1000 eurot ning kiisu saab abi. Võimalik, et tema ravi kliinikus pikeneb, siis summa suureneb. Kokku tuleb kahe kassi ravimise eest maksta 2000 eurot.

Annetada saab:

CATS HELP MTÜ

SWEDBANK: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958

Selgitus: Kiirabi kiisud

Annetus pangalingiga

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles