Loomaarst vastab: miks kassi söögieelistused järsku muutusid?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv foto

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Tere! Tahaks teada, millest võib olla tingitud see, et kassil kaob söögiisu päeva pealt. Oli umbes seitsme-kaheksakuune, kui otsustas, et enam nii palju ei söö ja loobus konservidest ning hakkas sööma toorest kana või loomaliha. Varem sõi konserve ja ikka kaks tükki päevas 70–80-grammiseid. Tegemist on noore isase kassipoisiga, kes otsustas, et päeva pealt tema enam ei söö nii nagu varem. Kiisu on kastreeritud. Praegu näksib ainult krõbinaid mitu korda päevas, sööb natuke toorest kana või loomaliha – loobib ja mängib ja siis sööb ära. Konserve ei taha üldse, kui lakub, siis ainult imevähe. Olen teda kaalunud vahelduva eduga aasta jooksul ning kaal on kogu aeg 4,1–4,2 kg. Kassike on 2,5-aastane. Ussirohtu olen ka andnud vähemalt kord aastas.»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Kassile võis konserviga mingisugune ebameeldiv aisting seostuda ja halvad mälestused jäävad kauaks püsima. Kui ta toorest liha varem saanud ei olnud, võis ta avastada enda jaoks hoopis maitsvama maiuse, mida tasub oodata. Isumuutused võivad olla seotud ka terviseprobleemidega, mis tasuks välistada loomaarsti visiidil.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või alloleva vihjekasti kaudu.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles