Varjupaigast võetud koer pakkus perele aastaid rõõmu, kuid üks saatuslik päev lõi kõik segi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Öko enne haigestumist oma kodus.
Öko enne haigestumist oma kodus. Foto: Varjupaikade MTÜ
  • Hiiglaslik raviarve, mis lööks igal koeraomanikul jalad alt

Öko on Varjupaikade MTÜ endine hoolealune, kes võttis 2020. aastal ette kodutee. Koer oli õnnega koos, kuna uued omanikud pakkusid talle parimat kodu ja neljajalgset pereliiget on kõik need aastad ümbritsenud vaid armastus ja parim hoolitsus.

Märtsi alguses tabas koera ja tema perekonda aga ootamatu õnnetus – siiani laitmatult terve olnud Öko haigestus väga järsku ning omanikud toimetasid ta kliinikusse. 

Seal avastati tal väga tugev soolestiku põletik ning Öko on nüüdseks olnud kliinikus ravil juba väga pikalt. Olles mõnda aega kliinikus olnud, võeti vastu otsus, et koer vajab operatsiooni. Öko sapipõis oli rebenenud ja happelised vedelikud olid sattunud organismi. Operatsiooni käigus eemaldati sapipõis ja puhastati soolestik.

Pärast operatsiooni paranes koera seis ajutiselt, ta sõi esimest korda kahe nädala jooksul iseseisvalt ja anti lausa lootust, et koer saab peagi koju.

Siis selgus paraku aga tõsiasi, et peale dreeni eemaldamist tõusis taas palavik ja koju koer ei saanudki. Tõenäoliselt oli Ökol tekkinud kõhukelmepõletik ja seetõttu alustati antibiootikumikuuriga.

Hiiglaslik raviarve, mis lööb jalad alt

«Looma uude koju saates anname nii loomale kui ka omanikule lubaduse, et jagame vastutust ja ootamatuste korral toetame nii, kuidas meie võimuses. Et ootamatuste ja koera raske seisundi tõttu on raviarved kasvanud väga suureks ja Öko omanike majanduslikud võimalused on piiratud, siis pöördume sinu poole, hea lugeja – palun anna armsa Öko heaks enda panus! Praegu ulatuvad raviarved 6000 euroni. Sellest osa maksavad omanikud ise, kuid kõike neil paraku tasuda ei ole võimalik,» kirjutas Varjupaikade MTÜ sotsiaalmeedias.

Öko heaks saad mugavalt anda enda panuse SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles