FOTO Keskkonnaamet tõttas appi ema kaotanud karupojale (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Karupoeg, kellele osutati abi.
Karupoeg, kellele osutati abi. Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaamet tõttas koos päästjatega appi õnnetul kombel emast eraldatud karupojale – pildil mässitud keskkonnaameti Tartumaa järelevalvebüroo juhataja Tanel Türna tööjaki sisse.

Mesikäpp toimetati metsas tagasi kohta, kus ametnike ja kohalike parima teadmise järgi võiks karuema liikuda ja kus veel värskeid karujälgi nähtud on. Seal on mõmmikul võimalus uuesti karuemaga kokku saada – suurim tõenäosus selleks on öösel, kui ema poja hädakisa järgi üles võiks leida, teatas keskkonnaamet oma Facebooki lehel.

Mets on väikesele üksikule mõmmikule ohtlik paik, kuid karm tõde on see, et loomulik elukeskkond on siiski kõigist võimalikest karupojale parim lootus.

«Paraku näitavad kogemused nii meilt kui mujalt, et loodusest eraldatud ja hoiukodus üles kasvatatud karupoegi hiljem metsa elama viia ei õnnestu ning loomulikust karuelust enam midagi välja ei tule,» lisati postituses.

Keskkonnaametile laekub aasta jooksul üksikuid teateid karupoegadest, kelle ema läheduses näha pole. Nende juhtumite puhul antakse alati karuemale võimalus poja juurde naasta, sest ükski inimene ei saa asendada emakaru ega õpetada pojale karueluks vajalikke oskusi.

Hätta sattunud metsloomast anna teada riigiinfo telefonil 1247.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles