Loomaarst vastab: miks kass toidu välja oksendab?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Pesaleidja

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Tere! Mu kass sööb väga kiiresti, palju ta toitu ei näri. Probleemiks on, et vahetult peale söömist oksendab ta toidu välja. Olen portsjonit vähendanud, annan süüa nüüd kaks korda päevas ja vähem korraga, aga ikka oksendab paar korda nädalas vahetult peale söömist, olenemata mida sööb. Kas kassidel võib olla refluks? Kas seda saab diagnoosida ja ravida? Veterinaari juures käime regulaarselt, ta katsub kõhtu ja ütleb, et kõik on hästi. Okse sees ei ole karvu märganud.»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Kui oksendamine oleks tingitud ainult toidu ahmimisest, võiks abi olla sellest, kui pakkuda toitu mõne toidulelu seest või konservi näiteks lakkumismatilt. Samas on tõenäoline, et oksendamisel on tegelikult mõni muu allolev põhjus. Ainult kõhu katsumisega ei saa seedetrakti haigusi diagnoosida, vajalik on täpsem diagnostika, mida saab teha loomakliinikutes. Soovitaksin oma raviarstilt põhjalikumat diagnostikat paluda või pöörduda suuremasse loomakliinikusse konsultatsioonile, võimalusel võtta kaasa varasem haiguslugu.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või alloleva vihjekasti kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles