KAS TEADSID? Sel moel annab koer märku, et ta sind väga armastab

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik teame, et koerad on oma peremehesse tavaliselt väga kiindunud, aga kuidas nad seda ikkagi välja näitavad? Veterinaar avaldab nipi, kuidas seda teada saada.

Kuldse retriiveri omanik avaldas oma Instagrami lehel koos videoga põneva fakti, et kui koer kogu oma keha raskusega sinu peale toetub, võid kindel olla, et ta on sinusse väga kiindunud.

Loomade käitumisspetsialistide ja veterinaaride sõnul peab see väide tõepoolest paika. Füüsilise kontakti ja läheduse otsimine on üks peamisi viise, kuidas koer oma kiindumust välja näitab. Samas on oluline rõhutada, et koeral tuleks lasta end vabalt väljendada, see tähendab mitte hakata teda vägisi kaisutama, kirjutab VetMD.

Veel märke, et su koer tõeliselt hoolib sinust

Ta on õnnelik, kui sa koju tuled. Pole midagi paremat, kui pikalt tööpäevalt koju saabuv peremees. Kui lemmik tuleb sind tervitama, võid kindel olla, et ta igatses sind.

Ta lakub su nägu. See on ilmselge märk, et koer otsib lähedust ja talle meeldib sinuga koos olla.

Ta hoiab sinuga silmsidet. Silmside hoidmine on koera jaoks tugev usalduse hoidmise märk.

Ta jälgib sind pidevalt. Ära imesta, et su koer sinuga igale poole, ka vannituppa, kaasa tulla tahab. Ta tahab lihtsalt kindel olla, et sinuga on kõik korras ja sind valvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles