EHMATAV LEID Pärnumaal vajab päästmist hiiglaslik, vähemalt 70 kassiga koloonia (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy

Kasside päästmisega tegelev Cats Help MTÜ sai teate hiiglaslikust kassikolooniast Pärnumaal, kus olukord on täiesti kontrolli alt väljunud. 

«Suvilate piirkond, kuhu on aina oma üleliigseks jäänud kiisusid poetatud ning suveks maakoju võetud kiisud sügise saabudes maha jäetud. Väga paljud kiisud on ülisõbralikud ning valmis jalamaid autosse ronima,» kirjeldab vabatahtlik olukorda Pärnumaal asuvas Tammiste külas, mis on täiesti kontrolli alt väljunud.

Vaata videot:

Olukord on rohkem kui südantlõhestav. «Kiisude toitjateks on paar memmekest, kelle suurem osa pensionist selle peale läheb,» kirjutab MTÜ vabatahtlik.

Nii suure koloonia päästmine on MTÜ jaoks aga väga suur väljakutse, sest sellega kaasnevad ka väga suured kulud, kuid arvete maksmisega on MTÜ juba niigi hädas. Kõiki kasse MTÜ esindaja sõnul päästa ei suuda, kuid kogub annetusi emaste kasside steriliseerimiseks ja isaste kastreerimiseks. Väljaminekud on suured, sest ühe protseduuri hind emase kassi jaoks on ca 100–150 eurot, isase kassi lõikus on ca 75 eurot. Teretulnud on annetused ka toidu ja muude tarvikute näol.

MTÜ palub kõigil, kellel on häid mõtteid, kuidas nendega koos neile kiisudele appi minna, endast märku anda CATS Help Facebooki lehe kaudu või info@catshelp.ee.

Annetamise kohta leiab infot selle lingi kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles