Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

RABAVAD FOTOD Varjupaika kohutavas seisus saabunud 13-aastane kass tegi läbi imelise muutuse

lemmik.postimees.ee
Copy
Enzo
Enzo Foto: Pesaleidja

Enzo on Pesaleidja tiiva all olnud juba pikemat aega, alates 2021. aasta algusest. Praegu elab ta kahjuks puurikassi elu, sest võitleb järjepidevalt seenhaigusega.

Tegemist ei ole sugugi ravimatu haigusega, ent kahjuks tekitab puuris olemine nii sotsiaalsele ja sõbralikule kassile nagu Enzo suurt stressi. Stress aga süvendab omakorda immuunsüsteemi haiguseid, sealhulgas seent.

Enzo
Enzo Foto: Pesaleidja

Varjupaika jõudes oli Enzo kergelt räsitud – kehal mõned verised kriimud ja paar marraskil laiku. Loomake sai kliinikus üle vaadatud, kus selgus, et Enzol on seenhaigus. Kuigi kassipoiss sai kiirelt ravi peale, muutus seis järsku väga hulluks. Enzo nägu oli peaaegu karvutu ja silmad nii paistes, et ta ei saanud neid avada.

Enzo enne.
Enzo enne. Foto: Pesaleidja

Kassikest sai hoole ja armastusega ravitud ning kuigi taastumiseks kulus aega, kasvasid karvad ajapikku tagasi. Aasta hiljem nägi Enzo juba väga hea välja:

Enne ja pärast.
Enne ja pärast. Foto: Pesaleidja

Nüüd otsib sõbralik kassipoiss südamlikku hinge, kes sooviks anda talle uue võimaluse puurivabaks eluks. Enzo vajab perekonda, kes suudaks tema ravi lõpuni viia ning pakkuda hoolt ja armastust. Loomulikult annavad Pesaleidja töötajad eelnevalt kogu vajaliku info, et haigus seljatada.

Enzo on tubli seeniorkiisu, kes on iseloomult malbe, rahulik, sõbralik ja täielik sülekass. Ta ei ütle ära paidest ning on üleüldse hästi nunnu tegelane. Konservi limpsides ja lisaks ka paisid saades läheb enesetunne nii heaks, et Enzo hakkab rõõmust nurru lööma ja padja peale saiakesi sõtkuma. Vaatamata rahulikule olekule näeb teda vahetevahel ka palli veeretamas või suletutiga sahmerdamas. Enzo on hinnanguliselt sündinud 2011. aasta alguses ning vääriks ometi ka enda päris pere ja oma päris koikut.

Enzo
Enzo Foto: Pesaleidja

Kassihärra Enzo on kastreeritud, vaktsineeritud, kiibistatud ning saanud sise- ja välisparasiiditõrje.

Kui armas Enzo kõnetas sind ja sooviksid pakkuda sellele nurrikule igavest kodu, siis tutvu loomasoovija tingimustega ja täida loomasoovija küsimustik.

Hoiukodu saad pakkuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles