Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Auto alla jäänud kassi elu ei õnnestunud päästa

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Uuendatud 9. veebruar 2024, 13:11
Copy
Autolt löögi saanud kass.
Autolt löögi saanud kass. Foto: CATS help / Facebook

30. jaanuaril sai MTÜ Cats Help abipalve Kohtla-Järvelt, kus teatati, et tee ääres lebab autolt löögi saanud verine kass. Kuigi loom pääses õnnetusest eluga, ripub tema saatus endiselt juuksekarva otsas.

Pärast õnnetust toimetati Vasja-nimeline kass kiiresti Rannamõisa PetCity loomakliinikusse, kus selgus, et tema seisund on tõsine, aga mitte lootusetu. Loomal on erinevaid vigastusi, neist kõige tõsisem on lõualuu hulgimurd, mida saab opereerida ning 2. veebruaril saaks Tallinna loomakliinikus seda ka teha, kuid see kõik on väga kulukas.

Auto alla jäänud kass Vasja.
Auto alla jäänud kass Vasja. Foto: Cats Help

Cats Helpi sõnul läheb Vasja ravi Rannamõisa PetCitys, kõik uuringud, tema stabiliseerimine, operatsioon Tallinna loomakliinikus ning järelravi, mis toimub samuti  kliinikus, maksma umbes 3000 eurot.

Cats Help palub heade inimeste abi, et alustada esimesel võimalusel raviga ning asjaga on kiire. «Tallinna loomakliiniku operatsioon on juba kahe päeva pärast ning selleks ajaks peab juba meil olema kokku kogutud üle poole summast, ca 2000 eurot, et arved kohe tasuda. Kui me seda raha kokku ei saa, oleme sunnitud kiisu magama panema,» ütlevad kassipäästjad, et seisavad väga keerulise valiku ees.

Vasja loomakliinikus.
Vasja loomakliinikus. Foto: Cats Help

Auto alla jäänud Vasja on vabatahtliku sõnul väga tõenäoliselt olnud kellegi kodune kass. Hiirekütt on valudest hoolimata väga sõbralik. «Tahab suhelda ning paisid,» ütles vabatahtlik.

Täiendatud 09.02.2024

8. veebruari õhtul teatas Cats Help, et kahjuks ei õnnestunud Vasja elu päästa.

«Tema lahkumine oli nii kiire ja ootamatu, et meist keegi ei olnud selleks valmis. Tal ometi läks kõik paremuse poole, verenäidud olid ilusamad, ta nurrus ning suhtles arstidega ning enesetunne oli ka juba parem, kui järsku...

Vaid 15 minutit ja järsku läks kõik allamäge. Kahtlus on, et ehk oli siiski Vasjal kaasa sündinud südamerike, millele õnnetus ning valu ja kliiniku stress saatuslikuks sai.

Muud seletust tema väga järsule ja kiirele lahkumisele ei ole. Nüüd on Vasja särav täht kassitaevas.

Oleme südamest tänulikud kõigile, kes talle pöialt hoidsid ning talle kaasa elasid. Oleme ka tänulikud kõigile arstidele ning eriti Rannamõisa PetCity kiirabi kõigile töötajatele, kes iga päev andsid endast maksimumi, et Vasjat aidata ning iga päev meid tema käpakäiguga kursis hoidsid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles