Selgus, milliseid saateid meeldib koertele kõige rohkem vaadata

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Mis saateid sinu koer eelistab?
Mis saateid sinu koer eelistab? Foto: Shutterstock

Selgus, millised saated valitseksid teletopis siis, kui pult oleks meie karvaste sõprade päralt. 

Kui su koer saaks telekapulti oma käpaga hoida ja klõpsida, kas ta valiks vaatamiseks siis Komissar Rexi, Kuuuurija või hoopiski Eesti laulu? 

Wisconsini-Madisoni ülikooli veterinaarmeditsiini osakonna uuring paljastas tõe, mida paljud lemmikloomaomanikud juba teavad: koertele meeldivad saated, kus on teised loomad, eriti koerad. Teisele kohale platseerusid multikad ja animafilmid. Inimeste tegemisi kajastavad saated jätavad koerad aga paraku üsna külmaks, sellised saated platseerusid alles üheksandal kohal. 

Infot koguti veebiküsitlusega, kus koeraomanikud rääkisid oma lemmiku harjumustest. Vastuseid jagas 1600 koeraomanikku. Ühtlasi selgus, et paljud omanikud kasutavad koerte telerilembust ära, jättes kodust välja minnes teleka mängima, et nad saaksid veidi meelt lahutada ning end üksikuna ei tunneks. Samas aga tuli välja, et koerte tähelepanu ekraanile kestab üsna lühikest aega, vaid paar minutit korraga. Juhtub harva, et ekraanilt tulev sisu on koera jaoks nii põnev, et köidab teda lausa 20 minutiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles