PAHAAIMAMATU OHT See ese lapse garderoobis võib põhjustada koerte rünnakuid (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Koerad ja lapsed on enamasti suured sõbrad.
Koerad ja lapsed on enamasti suured sõbrad. Foto: Shutterstock

Koerte ekspert Jackui Zakar rääkis oma hiljutises TikToki videos laste garderoobi sageli kuuluvatest jalanõudest, mis kujutavad endast võimalikku ohtu. 

Koerte läheduses võivad lapsed, kes kannavad piiksuvaid jalanõusid, sattuda ootamatu koerarünnaku ohvriks. Loomad võivad piuksuvatele papudele reageerida kui ohule või ärritajale ja soovivad end nende eest kaitsta. 

Ta rääkis hiljutisest juhusest, kus oli pargis ja kuulis pidevat piuksumist. Algul arvas ta, et mõnd koera treenitakse, siis märkas aga, et heli põhjustab jooksev mudilane, kelle iga samm valju heli tekitab.

«Põhjus, miks piuksuvad helid koerte tähelepanu tõmbavad, on see, et see kõlab nagu saaklooma karjumine,» selgitas Zakar. 

@dogsense Squeaky toys are over rated anyway.. and this is even more reason not to buy them. #kidsanddogsoftiktok #dogsandkids ♬ original sound - Dog Sense

Seega soovib ta lapsevanemaid hoiatada ja kutsuda neid üles oma lapsukestele selliseid jalanõusid mitte ostma, kuna see heli võib anda koertele signaali võimalikust ohtlikust rünnakust. 

Tavaliselt mängivad koerad piiksuvate mänguasjadega turvaliselt oma kodus, kus keegi ohus ei ole. Zakar juhtis tähelepanu sellele, et isegi hästi koolitatud koer võib olla hädas, kui talle esitatakse kriuksuvat mänguasja teises keskkonnas, näiteks, olles rihmata koerapargis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles