Telefoni varastanud ahv jäi mehe kavaluse tõttu pika ninaga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ahvid on teada-tuntud sulid, kes turistidelt telefone ja muud väärt kraami näppavad.
Ahvid on teada-tuntud sulid, kes turistidelt telefone ja muud väärt kraami näppavad. Foto: Shutterstock

Turistidele meeldivad kavalad ja vilkad ahvid väga, aga kavalad pärdikud on end vägagi nahaalseteks treeninud. Neile on selge, et turistidelt saab kergesti varastada nii toitu, telefone kui fotokaid. Mis vähegi ripakil, selle ahvid kiirelt endale napsavad. 

Indias varastas ahv mehelt kalli telefoni, kuid tal õnnestus see kavalusega tagasi saada. Daily Star jagab videot, millele see juhtum salvestati. 

Ahvi korraldatud pättus leidis aset Uttar Pradeshi osariigis Brindabani templis. Mehelt telefoni näpanud loom ronis kõrgele seinale, kus istusid tema liigikaaslased. Varguse ohvriks langenud turist jõudis seal samas kohapeal välja mõelda ebatavalise plaani. Ta kõndis seina äärde ja hakkas pärdikute poole puuviljalimonaadi pudelit loopima. Uut saaki nähes ei pidanud ahv vastu ja püüdis pudeli kinni, lastes samal ajal elevusest telefonil maha kukkuda. Nutividina kaval omanik oli selleks valmis ja püüdis oma telefoni edukalt kinni. 

Sadade tuhandete vaatajatega videos arvatakse korduvalt, et ahvi ei tasu üldse alahinnata ning telefoni maha kukutamine ei olnud sugugi juhus. «Nad on nii targad, et vahetuskauba tegemine on nende jaoks ette planeeritud ja taktikaline käik.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles