Vapper hobune Elion soovib mõnusat pensionipõlve, kuid tervis mängis kätte halvad kaardid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Elionil avastati suur terviseprobleem, millega tandem omal jõul toime ei tule.
Elionil avastati suur terviseprobleem, millega tandem omal jõul toime ei tule. Foto: Teele-Arabella Ilustrumm

20-aastane Elion ja tema perenaine Teele-Arabella on koos ratsutanud juba üle 10 aasta. Kuid hobusel tekkinud tervisemure tõttu on tema õlul nüüd raske murekoorem. 

Teele-Arabella kirjeldab enda ja suksu tausta: «Elion on olnud minu tugi ja parim sõber juba 10 aastat. Olen temaga koos üles kasvanud ja igasse eluetappi ta endaga kaasa võtnud. Ta on vahva traavlipoiss, kes on oma parimas eas, aga nüüd oleme olukorra ees, mis ei pruugi hästi lõppeda, kuid kui lõpeb, siis Elionil oleks veel pikalt võimalus nautida oma rahulikku pensionipõlve.»

Nimelt avastati hiljuti Elioni vasakust silmast kasvaja – arvatavasti squamous cell carcinoma. See tuleb esimesel võimalusel Tartu Maaülikooli hobusekliinikus eemaldada ja laborisse uuringutele saata. Operatsiooni eeldatav maksumus tuleb ca 600 eurot, millele lisandub kasvaja uurimine laboris ca 200 eurot, millele võivad veel lisanduda ravimite ja taastumise kulud. Kui kõik hästi läheb, siis saab hobune juba operatsiooni järel samal päeval koju taastuma minna.

Perenaine tunnistab, et kahjuks ei ole tal praegu rahaliselt võimalik selle operatsiooni eest ise tasuda, sest alles kuu aega tagasi viibis tema teine hobune Lätis ravil. Õrnade võistlushobuste ravi on väga kallis ning see väljaminek tõmbas tal sõna otseses mõttes vaiba alt. Nii ei jää tal muud üle kui heade inimeste abi paluda. 

«Oleme Elioniga koos veetnud pool oma eludest ning mu süda murduks, kui ma ei saaks talle abi pakkuda ja võimalust anda seetõttu, et elu on mulle praegu halvad kaardid kätte andnud.» Seega paluvad nad Elioniga lahkete inimeste abi, oma jõududega nad sellest murest üle ei saa. 

Kontonumber: EE961010011614700225 Teele-Arabella Ilustrumm ja selgituseks ELION.

Ilustrumm lubab kõiki hobuse käekäiguga kursis hoida ja vajadusel jagab ka loomaarstidega toimunud kirjavahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles