Loomaarst vastab: kas kassile peab ööseks toitu andma?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Tahaksin teada, kas kassidele peab ööseks toitu andma? Kas ussirohtu võib ka kodus anda ja kui tihti? Kas peab igal aastal kassiga käima veterinaari juures, kui tal mingeid terviserikkeid ei ole? Meil on kodune kass, õues ei käi. Ta on 3,5-aastane.»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Üldiselt eelistaksid kassid süüa mitu väikest toidukorda ööpäeva jooksul. Milline toitmisviis Teile ja Teie kassile kõige sobivam on, sõltub harjumustest ja eluviisist. Mõni kass on rahul kindlate toidukordadega, kuid mõnele oleks vajalik pidev toidu kättesaadavus. Keskmiselt loetakse sobivaimaks 5 toidukorda ööpäevale jagatult ning seda on kõige mugavam saavutada öiseks ajaks automaatse sööturiga. Ussirohu kodus andmine on kassile stressivabam ning tunduvalt odavam, võrreldes kliinikuvisiitidega. Täiesti tubane kass, kes ei puutu kokku õues käivate loomade ega väikelastega, võib ussirohtu saada 3 kuu tagant. Kui kassil on võimalus liikuda õues, kodus on teisi loomi või väikelapsi, tuleb ussirohtu anda 1 kord kuus. Noore terve kassiga pole tingimata vajalik igal aastal kliinikus käia. Kui kass käib ka õues, on vaja igal aastal vaktsineerida, mille käigus nii ehk naa tehakse ka kliiniline ülevaatus. Kui kass on vanemaealine ehk alates umbes 9. eluaastast, soovitaksin iga-aastast ülevaatust.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles