JULMALT HÜLJATUD Loom ei ole mänguasi: armas küülik jäeti külma kätte virelema

lemmik.postimees.ee
Copy
Hüljatud küülik.
Hüljatud küülik. Foto: MTÜ Väikeste Loomade Abi

2. jaanuari keskpäeval said mitmed MTÜ-d kõne murelikult inimeselt, kes märkas ühe tööstushoone hoovis ringi ekslemas musta sametkarva küülikut.

Küüliku oli sinna keegi kuidagi poetanud või jätnud saatuse hoolde. Jääb vaid mõelda nutikusele või kübetki hoolimisele, et seda teha kinnisesse hoovi, kus oli väikenegi võimalus, et keegi teda märkab ja aitaks.

Meelitati banaaniga

Kuna väljas võimutses viimaste aastate vihaseim talv, oli vaja küülik kiiresti kinni püüda ja sooja toimetada. Kahjuks meie MTÜ vabatahtlike seast sellel hetkel ei leidnud kedagi, kes saaks kõik oma toimetused pooleli jätta ja appi rutata. Seetõttu juhendasime teatajat telefoni teel, kuidas edasi toimida. Nii tõttaski hea inimene poodi banaanide järgi, et loomake meelitades kinni nabida. See plaan õnnestus tal suurepäraselt ja talvehädaline oli veidikese pusimise peale käes.

Esialgu suundus küülik Eesti Metsloomaühingu vabatahtliku hoole alla. Paari tunniga oli aga küülik kõigi südamed võitnud ning sooviti karvapallile igavest kodu pakkuda ja soetati ka sellega seoses kõik vajalik. Kahjuks selgus aga juba järgmisel päeval kurb tõsiasi, et inimesel oli tugev allergia ja kooselu südame võitnud küülikuga peab üürikeseks jääma.

Siis aga võeti ühendust MTÜga Väikeste Loomade Abi ja paluti abi küüliku majutamisel. Selleks ajaks oli ühingu vabatahtlik kohe valmis hoiukodu pakkuma.

Peale läbivaatust selgus, et tegu on noore küülikuneiuga. Nüüdseks on küülik hoiukodus ennast mugavalt sisse seadnud. Söögi- ja joogiisu on tal hea, matsutab hea meelega heina ja vahest ka maiustusi.

Iseloomult on ta täielik hellik, olemuselt uudishimulik, saab hästi läbi hoiukodu kassidega ehk võiksime eeldada, et ta ei ole ka teiste loomade vastu agressiivne. Kuid siinjuures tuleb kindlasti teadlikult loomi omavahel tutvustada ning mingil juhul ei tohiks jätta küülikuid ja närilist teiste koduloomadega järelevalveta.

Kui keegi teab kedagi, kellel on kurjad plaanid ja kavatseb oma lemmikust nii julmal moel vabaneda, andke julgelt sellest teada MTÜ-le Väikeste Loomade Abi. Loom ei ole mänguasi, keda võib lihtsalt hüljata, eriti sellisel moel ilmaolusid arvestamata. Koduloom ei saa vabas looduses üksi hakkama.

Loomapäästjate tegevusi saad toetada annetades:

MTÜ Väikeste Loomade Abi

EE051010220283363224

Selgitusse: Annetus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles