Ise pime, aga nina töötab paremini kui GPS! Järvamaalane viskas oma 11-aastase koera julmalt kodust välja

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Hassu
Hassu Foto: Loomaveeb

MTÜ Paikass otsib uut kodu 11-aastasele pimedale koerale, keda peremees ühel päeval enam koju ei oodanud.

Haskilaadse koera Hassu lugu sai tegelikult alguse juba mitu kuud tagasi, kui ta korduvalt oma Järvamaal asuvast kodust plehku pani ja küla vahel ringi hulkus. Koer püüti kinni ja kiibi abil õnnestus tuvastada tema omanik, kes aga teatas, et tema oma koera, kes paberite järgi on 11-aastane, enam tagasi ei tahagi, kirjutas tuntud loomapäästja Heiki Valner Loomaveebis.

Nüüd on Hassu muidu põhiliselt kasside päästmisega tegeleva MTÜ Paikassi hoole all, kes on koeraga ka loomakliinikus käinud ning tema tervisliku seisundiga tegelnud. On selgunud, et Hassu on täiesti pime ning tema nägemist pole võimalik taastada. Kuna nii pika aja jooksul pole õnnestunud koerale uut kodu leida, otsustas Valner Hassu loole tähelepanu juhtida, et parandada tema võimalusi uue kodu leidmisel.

Hassu
Hassu Foto: MTÜ Paikass / Facebook

Virge Piisner, kelle juures Hassu praegu hoiukodus on, kirjeldab hoolealust nii: «Otsime talle kodu, kus ta saaks olla inimestega koos toas. Aega peaks selle koera jaoks olema, sest pikad jalutuskäigud on talle väga meeltmööda, aga ööseks kindlasti jälle tuppa, sest ta lihtsalt peab pererahva lähedal olema. Kõige imelisem oleks oma maja, kus on suur aed, aga see peaks igast otsast kindlalt suletud olema, sest Hassu leiab üles iga augu, kust välja pugeda. Ise pime kutt, aga nina töötab paremini kui GPS ja jänni ta ei jää.»

Veel mainib Piisner, et Hassul on kombeks haskilaadsele koerale omaselt aeg-ajalt ulguda. 

Kui sa arvad, et sinul on võimalik talle kodu pakkuda, siis anna endast märku info.paikass@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles