VAHVA GALERII Vaata, kuidas Eesti lemmikloomad talvest viimast võtavad

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Uuendatud 25. märts 2024, 14:26
Copy

Lemmiku portaal ootab kõiki kassi- ja koeraomanikke jagama mõnusalt talviseid jäädvustusi oma lemmikloomast.

Mullu sügisel lugejate südamed vallutanud ja uskumatult populaarseks osutunud fotokonkurss «Lemmik tööl» on lõppenud, kuid kuulutame välja uuel teemal pildikonkursi – sedapuhku on teema talvine, lemmikud lumes.

Saada foto oma lemmikust lumes aadressil lemmik@postimees.ee ning lisa lühike kirjeldus lemmiku kohta. Kuidas te koos talverõõme naudite? Kui tal on mõni silmapaistev omadus või oskus, võid selle välja tuua. Plusspunkte annab see, kui fotol on sisukas pealkiri.

Kuna mõned koeratõud on külmakartlikumad kui teised, on oodatud ka jäädvustused sellest, kuidas sina külmal ajal oma lemmikut soojas hoiad – millist varustust, kombekat või saapaid ta kannab.

Lisa oma telefoninumber, et saaksime sinuga võidu korral ühendust võtta. Nagu ikka, paneb fotokonkursil osalejatele auhinnapaki välja PetCity. Võitjad kuulutame välja märtsi lõpus.

Vaata saadetud fotosid galeriist artikli päises. Galeriid täiendame pidevalt.

 «Issi, vaata, jääkaru!»

«Mul ei lähe kunagi meelest, kuidas väike poiss oma isaga vastu kõndis ja meie suunas osutas. Tõesti, mu samojeede võrreldakse jääkarudega väga sageli,» räägib koeraomanik Kristiine, kelle lemmikuteks on samojeedid Ice ja Mozzarella.

Samojeedid Ice ja Mozzarella.
Samojeedid Ice ja Mozzarella. Foto: Erakogu

Talv on ilmselt kõikide samojeedikoerte lemmik aastaaeg ja pole ka ime, tegemist on siiski kelgukoertega. «Ice ja Mozzarella naudivad talve juures kõike - jalutuskäike, lumes möllamist, lumepallide püüdmist ja loomulikult maitseb ka lumi väga hästi! Nad on täielikud lumekoerad, Ice'i nimigi on inspireeritud talvest,» lisab perenaine.

Rohkem lumiseid pilte nendest valgetest karvapallidest saab vaadata Instagrami lehelt @icethesamoyed_.

Koeraomanik Kaili saatis konkursile foto oma ootamatust paarist: oma koerast Hugost ja metskitsest tõtt vaatamas. «Kitsega pilt sai tehtud ajal, mil hoidsime paar päeva rapsimürgistuse saanud kitsekest. Õnneks taastus ta kiirelt ning sai tagasi karja juurde. Kui Hugo poleks teda põllu pealt leidnud, ei oleks me teda osanud ka aidata,» rääkis Kaili.

Kes enne pilgutab, on kaotaja!
Kes enne pilgutab, on kaotaja! Foto: Erakogu

Perenaine Anette käis oma koera Ronjaga talverõõme nautimas nii kutsupargis, kus sai hullu pööra lumes möllata ja sinna uppuda kui ka Raekoja platsil. «Ronjal on silmapaistvamaks omaduseks tema saba, mis on väga lühike ja meenutab pintslit (ei ole lõigatud). Ja silmapaistvamaks oskuseks on olla migreeni ennetus koer - äratab oma emme alati enne migreeni tekkimist üles ja juhatab ravimini, pole treenitud,» toob ta välja oma lemmiku erilise oskuse. 

Mis värvi on armastus.
Mis värvi on armastus. Foto: Erakogu

«Minu Vari on borderckllie pärit itaaliast. Tõin ta sealt aasta alguses. Otse lumisesse Eestisse. Nimi on tal sellepärast Vari, kuna ta käib mul järgi koguaeg ning me oleme koos koguaeg,» kirjutab peremees Tormi. Rohkem pilte ja videosi leiab veel tema instagrami kontolt @vari.the.border.

Perenaine Liina jagas talviseid jäädvustusi Eesti esimesest ja ainsast hemofiiliakoerast Ammist, keda saab jälgida ka Instagramis @americoderocky

Hemofiiliakoer Ammi.
Hemofiiliakoer Ammi. Foto: Erakogu

Retriiver Raia endale läbi lume teed rajamas:

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Raia.
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Raia. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles