5 PARIMAT «Lemmik tööl» fotokonkursi võitjad on selgunud!

Austraalia lambakoer Villi. Foto: Erakogu
Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Viimase paari kuu jooksul oleme Lemmiku portaali lugejaid kutsunud jagama hetki sellest, kuidas neljajalgsed sõbrad neile tööpäeva jooksul seltsiks on. Nüüd on aeg välja kuulutada konkursi võidufotod.

Kokku esitati konkursile 166 fotot ning kuigi suurema osa moodustasid kontoris stressileevendaja rolli täitvad koerad, leidus ka väga palju muudes põnevates ametites askeldavaid neljajalgseid, üks vahvam kui teine.

Lemmik on järjepidevalt fotokonkursse korraldanud kaks aastat ning kuna «Lemmik tööl» on neist läbi aegade enim tähelepanu saanud, oli konkurents äärmiselt tihe.

Kuigi valikut oli väga-väga raske teha, valis Lemmiku toimetus välja viis silmapaistvamat fotot ja lugu, mis teiste seast enim esile tõusid ja puudutasid. Kõikide võitjatega võtame ise ühendust ning igast lemmikust ilmub lähiajal digiajakirjas Lemmik ka pikem portreelugu, et saaksime nendega lähemalt tuttavaks. Iga võitja saab auhinnapaki, mille paneb välja PetCity.

«Lemmik tööl» fotokonkursi võitjad

1. Optikapoes töötav kokkerspanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida. Tööstaaži on tal juba üle kahe aasta.

«Nii töökaaslased kui ka kliendid kutsuvad teda teraapiakoeraks. Eriti julgustav on ta lastele, kes tulevad nägemist kontrollima esimest korda,» kirjutas Heili Jallai.

Otto on leidnud endale nii töökaaslaste kui ka klientide seast palju sõpru ning temast tuntakse perenaise sõnul alati puudust, kui teda kaasas pole.

Optikapoes töötav kokkespanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida.
Optikapoes töötav kokkespanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida. Foto: Erakogu

2.  14-aastane must labrador Steffi, kes on perenaise Heleri Hankoga Pipedrive’i kontoris kaasas käinud juba esimesest töönädalast ehk pea 7 aastat (pool tema elust!).

«Vahel on mul tunne, et Steffi peab Pipedrive’i kontorit oma teiseks koduks– enamik meie Tallinna kontori kollektiivist tunneb-teab Steffit ja see on koht, kus soojad kallistused ja patsutused on garanteeritud,» kirjutas Heleri.

Koeraomanik Heleri jagas ka lugu sellest, kuidas tema koerad Steffi ja Finn kohtusid Eesti presidendi Alar Karisega ehk kõik, mis saab minna vähegi teistmoodi kui tavaliselt, tõepoolest nii ka läks.

Kui President Alar Karis Pipedrive’i kontorit külastas ning soovis teha nii kollektiivi kui kontorikoertega pilti, oli Heleri alguses mures eelkõige Finni ja tema elevuse pärast. «Kuna Steffi on vana rahu ise, alustasin pildile sättimist just Finnist. Järsku kuulsin naerupahvakut ja ümber keerates ei suutnud ma oma silmi uskuda – esimest korda oma elus lohistas Steffi mööda vaipa oma tagumikku, hoides samal ajal presidendiga silmsidet ja liikudes tema suunas. Mul oli tunne, et tahaksin maa alla vajuda,» meenutas Heleri piinlikku olukorda.

Täna, poolteist aastat hiljem suudab ta seda fotot vaadata juba naerdes. «Eriti meeldib mulle suumida inimeste nägusid ja vaadata nende naljakaid reaktsioone. Elu ei pea alati võtma nii tõsiselt ja tagantjärele mõeldes tundub mulle, et kogenud ja elutark Steffi teadis seda sel hetkel meist kõigist kõige paremini,» ütleb Heleri.

Labradorid Finn ja Steffi president Alar Karisega kohtumas.
Labradorid Finn ja Steffi president Alar Karisega kohtumas. Foto: Erakogu

3. Varjupaigast võetud koer Zair, kes rõõmustab hooldekodu elanikke

Koeraomanik Kadi Maido jagas lugu oma lemmikust Zairist, kes temaga Pärnumaal Jõõpre hooldekodus alates septembrikuust iga päev kaasas käib.

«Oh seda rõõmu ja lusti, kui ootamatult külm nina pihku pistetakse ja suured silmad lausa nõuavad sügamist ja paisid. Eks ta ju teab, et siit-sealt ikka miskit head põske pistetakse (koeramaiuseid). Zair annab häälekalt teada, kui keegi võõras majja tuleb ja siis on muidugi sõber ka selle «võõraga»,» kirjutas Kadi.

Zair jookseb vabalt majas ringi, ainult kööki ta minna ei tohi. «Mina ise olen ääretult õnnelik, et sai tehtud õige otsus anda varjupaigaloomale kodu ja tuua hooldekodu rahvale elevust ja armastust lemmikuga. Hommikul tööle minnes juba tunned seda elevust, kui koera rihma otsast lahti lasen ja ta tubadesse rahvast tervitama läheb,» lisas koera perenaine, kes jagab oma lemmiku tegemisi ka Jõõpre hooldekodu Facebooki lehel.

Zair käib iga päev Pärnumaal asuvas Jõõpre hooldekodus perenaisega kaasas.
Zair käib iga päev Pärnumaal asuvas Jõõpre hooldekodus perenaisega kaasas. Foto: Kadi Maido / erakogu

4. Austraalia lambakoer Villi, kes on peremees Aleksander Ljubajeviga iga päev kontoris või laos kaasas, sh klientide juures.

«Kontoris on Villi põhitöö klientide vastuvõtt, tervitus ja lao valve. Valvamisega on kahetised lood – vahest tundub, et talle ei ole valvetarkvara peale installitud,» ütleb peremees. Villi on isegi ettevõtte kodulehel töötajate nimekirjas.

Austraalia lambakoer Villi.
Austraalia lambakoer Villi. Foto: Erakogu

4. Kassid Pepe, Lolo ja Sisi, kes aitavad perel suurema töökoormusega paremini toime tulla.

«Nad on meie kontoris püsielanikud, sest ettevõtjatena veedame isegi oma vaba aja tööl. Neid on kolm, nad on õed ja sündisid täitsa ootamatult tavalisele mustvalgele kassile,» sõnas perenaine Gerli Vaik.

Kassid Pepe, Lolo ja Sisi.
Kassid Pepe, Lolo ja Sisi. Foto: Erakogu

Erilised kolmikud on perenaise sõnul vahvalt naljakad ja ääretult pai- ja sülemaiad. Nagu tänapäeva lemmikloomadele kohane, on neil muidugi ka oma Instagrami konto @triplefurrry.

Suur aitäh kõikidele osavõitjatele!

Vaata kogu galeriid: VAHVA GALERII 〉 Mitte ainult kontoris: vaata, kuidas lemmikud end erinevates ametites proovile panevad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles