TASUB TEADA Need 5 kasulikku harjumust tagavad sinu lemmikule hea tervise

, Eesti Maaülikooli Väikeloomakliiniku loomaarsti vanemabiline
Copy
Foto: Shutterstock

Kui oled endale seatud lubadused ja eesmärgid kirja saanud, siis pane sel aastal kirja ka kõik oma lemmikloomaga seotud lubadused – olgu selleks siis pikemad jalutuskäigud, uued trikid või hoopis regulaarne tervisekontroll.

Tavaliselt jääb lemmiklooma tervis tihti tagaplaanile ja sellele pööratakse tähelepanu alles siis, kui on tekkinud mõni tervisemure. Selleks, et võimalikud haigused ei tuleks üllatusena, on oluline jälgida oma lemmiku organismi toimimist iga päev.

Allpool on välja toodud ainult üksikud probleemid, mis ei teki üle öö ja mida saab ära hoida ette planeerides. Jälgi, kas sinu lemmik:

  • joob liiga palju või hoopis liiga vähe;
  • tahab tihedamalt pissile;
  • on ootamatult kaalus alla või hoopis juurde võtnud;
  • on vaktsineeritud ja ussirohtu saanud.

Veel 5 kasulikku nõuannet, kuidas lemmiku tervise eest regulaarselt hoolt kanda.

  1. Pane telefoni meeldetuletus vaktsiinide kehtivuse lõppemise kohta või uuri oma kodukliinikust, kuidas nemad saaksid seda sulle meelde tuletada.
  2. Anna oma lemmikule regulaarselt ussirohtu ja tee vajalikku kirbu- ja puugitõrjet. Märgi kuupäevad telefoni või kalendrisse.
  3. Vaata aeg-ajalt üle oma lemmiku küüned, kõrvad ja suu. Lõika regulaarselt küüsi, pese hambaid ja vajadusel puhasta kõrvu.
  4. Sügamise käigus katsu lemmiku erinevaid kehaosi ja nahka – paksu karva alla on võib-olla märkamatuks jäänud puuk, haav või moodustis.
  5. Kiires elutempos kipuvad asjad kergesti ununema, seega kirjuta üles kõik muutused toidus, eluviisis, käitumises vms, sest kogu selline info on loomaarsti juurde tulles väga oluline.

Enamikku lemmikutel esinevatest probleemidest saab loomaomanik ennetada, seega hoia oma looma ja hoolitse ta tervise eest iga päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles