MAAILMAREKORD? Tänavalt päästetud krants on elanud nii kaua, et seda on raske uskuda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Itaalias Napolis elav krants on oma pere sõnul väidetavalt praegu maailma vanim elusolev koer, tähistades tänavu 1. jaanuaril 24 eluaasta täitumist. Maailmarekordi omanikuks ei ole teda ametlikult aga veel kuulutatud.

Koerake Lily köitis meedia tähelepanu tänavu jaanuari alguses, kui tähistas oma 24. sünnipäeva ja tema perekond teatas, et see võib olla maailma vanim elusolev koer.

Väljaanne Wanted in Rome teatel on Lilyl vägagi uskumatu saatus: tegu oli hüljatud koeraga, kelle tema praegune perekond tänavalt tee äärest päästis ja seda juba 2000. aastal.

Perekonna väidet ei ole Guinnessi rekordite raamatu väljaandjad veel kontrollinud, mistõttu on seal praegu maailma vanima koerana kirjas 1999. aasta novembris Ohios sündinud chihuahua Spike.

Perenaise Anna Cutrupi sõnul armastab Lily nii koertele mõeldud kuivtoitu kui ka konserve, aga üle kõige meeldib talle siiski kala, vahendas Daily Mail eaka koera söögieelistusi. Koer on perenaise sõnul talle äärmiselt suureks toeks, eriti pärast abikaasa surma, vahendas Itaalia meedia. Vaatamata oma vanusele on Lily perenaise sõnul üsna hea tervise juures.

Rafeiro do Alentejo ehk Alentejo mastif nimega Bobi, kes hoidis siiani maailma vanima koera Guinnessi rekordi tiitlit, suri mullu oktoobris 31 aasta vanuselt. Loe tema kohta pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles