KOHUTAV AVASTUS Soomes tungis kass surnukuuri ja tegi seal midagi õõvastavat (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vantaas Katriina haigla ajutises surnukuuris leidis hiljuti aset midagi õõvastavat – Soome meedia teatel pääses surnukuuri kass, kes väidetavalt kadunukestele kallale tungis ja neid isegi sõi.

Soome politsei kinnitas MTV uudistele, et ajutisse surnukehade hoiupaika hiilinud kass tekitas surnukehadele kahjustusi. Kui paljudele täpsemalt, pole avaldatud.

«Kõigi sugulastega võeti ühendust niipea, kui juhtumist teada saime. Juhtunu on kahetsusväärne ja meil on väga kahju,» vahendas Iltalehti tervishoiuosakonna direktori Kati Liukko sõnavõttu.

Teadaolevalt oli tegemist hulkuva kassiga, kellel ei olnud mingit seost haigla või selle töötajatega. Kass püüti kinni ja viidi varjupaika.

Varjupaiga esindaja Mari Aro Viikini sõnul oli kass tõenäoliselt pikemat aega koduta olnud ja ringi hulkunud, kuna ta oli äärmiselt kõhn.

Nälga jäänud lemmikud võivad oma peremeest süüa

Tänavu suvel kirjutas Lemmik Argentinas aset leidnud šokeerivast juhtumist, kus nälga jäänud kassid sõid oma peremehe surnukeha. 

Argentina linna La Plata politseinikud olid tunnistajaks kohutavale vaatepildile, kui avastasid, et surnud mehe laiba kallal olid käinud tema enda kassid, kes olid jäänud nälga.

59-aastane mees elas koos vaid oma kassidega ning kannatas kohaliku meedia teatel juba pikemat aega südameprobleemide käes, mis tõenäoliselt võis olla ka tema surma põhjus. Loe pikemalt siit.

2017. aastal kirjutas Lemmik, et National Geographicu ajakirjanik Erika Engelhaupt võttis nõuks välja uurida, kuidas üksi jäänud lemmikloomad pärast peremehe surma käituvad. Ta uuris kokku 20 juhtumit, mis olid seotud sellega, et loomad panid peremehe nahka.

Suurem osa juhtumeid olid seotud küll koertega ning neid oli ka enim dokumenteeritud. Kuid oli ka juhtumeid, kus figureerisid kassid. Selge on, et mida kauem on loom pidanud olema ilma korrapärase toiduta, seda suurema tõenäosusega ta peremeest söögina kasutab.

Loe pikemalt: Kui kiiresti sinu lemmikloom sind peale surma nahka pistaks?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles