Loomaarst vastab: millega peab kassiomanik talvel arvestama?

Kertu Kivirand
, PetCity loomakliiniku veterinaar
Copy
Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Millega peab kassiomanik talvel arvestama?»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Tubastele kassidele võivad talvisel ajal ohuks kujuneda kütteallikad, kuna kiisud armastavad soojas kohas magada. Peaks olema kindel, et kassil ei oleks võimalik näiteks radiaatori taha kukkuda ja sinna kinni jääda või end ahjus kõrvetada. Lahtiseid küünlaleeke ei tohi jätta järelevalveta. Õues liikuvad kassid võivad sooja otsides ronida auto rattakoopasse või suisa mootorisse ning saada raskelt viga. Enne sõitma hakkamist oleks hea kontrollida väikeste loomade peitumist auto osadesse. Maha läinud antifriis on surmavalt mürgine ka siis, kui kass puhastab määrdunud käppasid pärast loigust läbi jalutamist. Kassid on väikesed loomad ning kõva pakasega õue jäädes võivad alajahtuda või saada külmakahjustuse, eriti kõrvaotstele ja käppadele. Õueskäivad kassid võiksid vähemalt öö veeta toas. Paljud õnnetused on välditavad, kui kassi õue üldse mitte lastagi.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles