Imearmas video: vaata, kuidas läheb Viljandimaalt päästetud koera 14 kutsikal

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Viljandimaal 14 kutsikat ilmale toonud koer.
Viljandimaal 14 kutsikat ilmale toonud koer. Foto: Cats Help

Veidi rohkem kui nädala eest tõi ühe Viljandimaal asuva kodu hoovi sattunud hulkuv koer ilmale rekordsuure pesakonna – kokku 14 kutsikat. Vaata armsast videost, kuidas nad esimese nädalaga kosusid.

Kutsikate elu esimene nädal möödus neile hoiukodu pakkuva Merlin Antonovi sõnul väga edukalt. «Vahepeal oli paar ööd, kus unetunde kokku oli kolm, kuid sellegipoolest läks kõik sujuvalt,» sõnas ta.

Kutsa on tema sõnul väga hoolitsev ema ning kutsikad kenasti kosunud, ka kõige väiksem neist on nädalaga korralikult juurde võtnud.

Konservipuudus

«Kõige enam oleks vaja juurde konservi, kui kutsikad üks hetk ise sööma hakkavad. Siiani on pigem kuivtoitu annetatud. Lisaks on kõik kutsikatele ohutud närimispulgad ja toornaha ribad head, samuti erinevad mänguasjad. Sinnani on küll aega, kui nad ise toimetama hakkavad, aga hea oleks valmis olla selleks ajaks,» lisas Antonov.

Seega vajavad koerad väga kvaliteetset koeratoitu (konservi) ning seda palju. «Emane koer, kes kaalub ca 30 kilogrammi, sööb imetamise perioodil ära isegi kuni 60 kilogrammi toitu,» ütleb Cats Help, kes kutsikatele ja koeraemale appi läks.

Ka pesakond võib juba selle aasta sees hakata ise sööma ning esialgu on väga head kutsikate pasteedid ning kuna päästetud ja kehvadest tingimustest tulnud loomadel kipub olema kõhulahtisust, siis Kaopecti, Pro-Kolini, probiootikume ning Gastro konservi. Lisaks ka vitamiinipastat. Veel vajatakse:

  • Kutsikatele närimiseks ohutuid pehmeid konte.
  • Koeraemale ja 14 kutsikale suuri koerapesasid, parimad oleks vahetatava sisuga, et saaks patju vahetada ja pesta.
  • Kutsikate eristamiseks värvilisi kaelarihmu.
  • Kutsikatele piimapulbrit, sest eeskätt üks kutsikas on poole väiksem kui teised ning ei ole kindel, kas siiani vaid küla toita olnud emal on piisavalt piima kõigi kutsikate jaoks.
  • Imavaid aluslinasid.

Tarvikuid ja toitu võib tuua eelneval kokkuleppel Tallinnas Trummi tänaval asuvasse kassituppa või saata otse hoiukodule. Selleks kirjuta info@catshelp.ee või CATS Help messengeri või helista tel 5656 7669.

Lisaks on väga oodatud rahalised annetused, kuna kutsikatele ja koeraemale on vaja teha ussirohukuurid, tulevikus vaktsineerimised ja kiipimine ning emasele koerale steriliseerimine.

Annetada saab:

CATS HELP MTÜ

SWEDBANK: EE742200221071322431

SEB Pank: EE091010220291056222

LHV Pank: EE767700771005347958

Selgitus: Kutsikad ja emme.

Link otse annetama

Paypal.me/catshelpmtu

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles