VÄGA HARULDANE Kassipäästjate hoole alla sattus uskumatult kõrges eas hiirekütt

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
17-aastane Kisule.
17-aastane Kisule. Foto: Tartu Kassikaitse

Kasside päästmisega tegeleva Tartu Kassikaitse hoole alla satub sageli eakaid kasse, kuid hiljuti ületas üks 17-aastane hiirekütt oma vanusega kõikide ootusi.

Tartu Kassikaitse hoole alla sattus hiljuti tegelikult lausa kaks eakat kassi – 17-aastane Kisule ja 12-aastane Murja, kellega nende eakas omanik ühel hetkel enam toime ei tulnud. Kassid otsivad nüüd uut kodu, kus üheskoos vanaduspõlve nautida.

Kisule
Kisule Foto: Tartu Kassikaitse

Detsembri alguses teatati Tartu Kassikaitsele, et ühes pisikeses korteris on kassid suures hädas. Nende eakas omanik on peaaegu liikumisvõimetu ning kasside baasvajadused (söötmine, jootmine, liivakasti puhastamine jne) täitmata. Kasside väga eakas omanik oli nõus nendest loobuma. Ühtegi sugulast või tuttavat, kes kasside edasise saatuse eest muret tunneks, aga ei ole.

Kisule ja Murja.
Kisule ja Murja. Foto: Tartu Kassikaitse

Nende täbara välimuse ja haiglase oleku tõttu viidi nad kohe kliinikusse, sest polnud täpselt teada, kaua nad söömata on olnud, ning mis nende tervislik seisund üldse on. Kassid vaadati põhjalikult üle ning turgutati vedelikteraapia abil. Üldine seisukord on neil stabiilne ning statsionaarset ravi nad praegu ei vaja.

Murja
Murja Foto: Tartu Kassikaitse

Kassikesed on üksteise ja inimesega suured sõbrad ja otsivad kindlasti koos kodu, kus oma vanaduspõlve nautida. Kui sul on võimalik neile hoiukodu pakkuda, siis palun anna sellest märku siin: Kisule ja Murja. Hoiukodu pakkumiseks täida ankeet siin.

Aita meil katta ka nende kasside ravi- ja toidukulusid. Annetada saad kiirelt pangalinkidega SIIN.

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Murja ja Kisule

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015

Swedbank: EE412200221042553213

Kas teadsid?

Kasside keskmine eluiga on 13–14 aastat, kuid hästi hoitud kass võib elada isegi 15-aastaseks või kauemgi. Mõned kassid elavad isegi 18- või 20-aastaseks ja mõned erakordsed isendid isegi 25- või 30-aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles