PÄEVAKÄPP Kass pääses napilt surmasuust, aga seda, mis edasi juhtus, poleks osanud keegi oodata

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Mirko tahab koju.
Mirko tahab koju. Foto: Kasside Turvakodu

Juunikuu viimastel päevadel saabus MTÜ Kasside Turvakodu hoole alla üks tõeliselt karune kõuts. Suurte põskedega elu näinud Mirko elas Ida-Virumaal ühe linna tänavatel, kuigi ta ei olnud koduta kass.

Tal olid hoopis omanikud, kes temast ei hoolinud ning nii kassipoiss tänavatel uitaski. Ühel päeval oli Mirko nägu haavadega kaetud ning kohalikud otsisid talle kiiresti abi. Nii see väike hurmur turvakodu hoole alla sattuski.

Turvakodus on Mirko tõeline hurmur, kuid seal juhtus midagi ootamatut: nimelt teised kassid kiusavad teda. «Nagu inimeste puhul, on ka kassidel nii, et mõned lihtsalt ei sobi omavahel kokku. Mingil põhjusel jääb Mirko liiga tihti teistele kassidele ette,» ütlevad turvakodu vabatahtlikud.

Mirko peab praegu kassitoas puuris elama.
Mirko peab praegu kassitoas puuris elama. Foto: Kasside Turvakodu

Mirko on igatahes kassitoas väga õnnetu. Enamiku ajast elab ta puuris, kuid see ei ole ühelegi kassile õige koht. «Nendel hetkedel, kui oleme turvakodus ja Mirko saab jalgu sirutama, istub ta lihtsalt aknal ja vaatab õue… Tema pilk on murdunud ja me võime lausa kuulda, kuidas ta süda oma inimese ja armastuse järele januneb.»

Mirkole kodu pakkumiseks kirjuta aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Mirko on kastreeritud, kiibitud ja vaktsineeritud. Turvakodus ootab ta uut kodu alates 29.06.2023.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles