Kodust plehku pannud noor Saksa lambakoer sattus uskumatult kurba olukorda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Saksa lambakoer Luna.
Saksa lambakoer Luna. Foto: Loomaveeb

Loomapäästja Heiki Valner jagab lugu noorest Saksa lambakoerast Lunast, kelle kodust plehku panemisel olid ootamatult traagilised tagajärjed.

Nimelt jäi Saaremaalt pärit koer auto alla ja teda vaevab nüüd käpavigastus, mis on sedavõrd haruldane, et käpa amputeerimisest päästaks teda isegi kogenud arstide sõnul ainult ime. 

«Nooruke saksa lambakoer Luna kavaldas oma 70-aastase perenaise üle ja tegi kodust minekut. Kaugele ta aiaväravast ei jõudnud, sest möödasõitev auto niitis ootamatult teele tormanud kutsika jalust,» kirjeldas Valner juhtunut Loomaveebis.

Luna käpp vaadati esmalt üle Muhumaa loomakliinikus, aga kuna tema vigastus oli niivõrd keeruline, toimetati loom samal päeval praamiga Tallinnasse ja viidi Billy loomakliinikusse ülevaatusele. Seal selguski, et käpp on katki väga halvast kohast. «Luu puhta puruks, aga väga vastikust kohast – otse põlvest, ja selle kokku lappimine on paras nöök, kui mitte öelda et lisaks ortopeedi superoskustele on vaja ka väiksemat sorti imet, et kõik õnnestuks,» sõnas Valner.

Kuigi operatsioon on väga keeruline ja kulukas, ei kaota kogenud loomapäästja siiski lootust ning soovib heade inimeste abiga umbes 3000-euroseks operatsiooniks vajaliku summa kokku koguda.

Noor Saksa lambakoera kutsikas on praeguseks Loomapäästegrupile loovutatud. «Omanikud said aru, et nende jõud ei käi lihtsalt õpihimulisest ja vallatust koerahakatisest üle,» sõnas Valner.

Luna iseloomust ja krutskitest lubas Valner pikemalt rääkida siis, kui talle uut kodu otsima hakkab.

Koera saab toetada, kui teed ülekande:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Selgitus: «Luna ravikulud»

Lunat saad toetada ka Loomapäästegrupi annetustelefonidele helistades:

900 1313 – 5 eurot

900 1414 – 10 eurot 

900 2323 – 25 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles