14 kutsikaga koerale hoiukodu pakkuv naine: siis tuli isegi minul värin sisse, kui...

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
14 kutsikat ilmale toonud koeraema.
14 kutsikat ilmale toonud koeraema. Foto: Cats Help

Sel nädalal sai üks Viljandimaal hulkunud koer hakkama millegi erakordsega ning tõi ilmale 14 kutsikat. Koertele hoiukodu pakkunud naine meenutab sündmusterohket päeva.

Koeraemale hoiukodu pakkuda otsustanud Merlin Antonov rääkis Lemmikule, et Kutsa lugu algas nende jaoks hetkest, kui koer terve päeva ja ka järgmisel hommikul nende hoovis püsis.

«Kuna terrassi uks on klaasist, on hea vaadata, mida me toas toimetame. Sel hetkel tekkis arusaam, et aitab. Vaatasin teda ja mõtlesin, et küsin abi ja aitan teda,» ütles Antonov, kes on ka Cats Helpi vabatahtlik ning ühinguga koostöös varem kasse abistanud. «Teistel vabatahtlikel polnud mingit kõhklust ka. Kõik olid nõus sekundi pealt appi tulema. Kohe hakati Kutsale toitu organiseerima. Hoiukodu pakkumine oli vähim, mis ma koera heaks sain teha. Koeral ka parem, pole stressi, et kuhugi võõrasse kohta peaks minema,» lisas ta.

Poegimine kestis terve päeva

See, et kutsikaid niivõrd palju siia ilma saabub, oli kõigile suur üllatus. «Õhtul läksin rahuliku südamega magama. Hommikul kella kaheksa aeg ärgates rääkis elukaaslane, et Kutsa on terve öö kraapinud kuuti. Elukaaslane läks õue oma asju ajama, kui tuleb kiirelt tuppa tagasi ja teatab, et Kutsal on poeg. Ronisin siis ka ise kuuti vaatama ja tõepoolest oli üks kutsikas väljas,» meenutas Antonov.

Kella ühe ajal oli sündinud juba viis kutsikat. «Kirjutasin veidi hiljem teistele ühingu liikmetele naiivselt, et tundub, et jääb kuus kutsikat. Kuid nagu ka reklaamid ütlevad, siis see pole veel kõik. Kella seitsmeks oli kümme poega väljas. Selleks ajaks olime ka jõudnud kiiruga teha värskele perekonnale mõnusa pesa maja sooja esikusse, kus kella üheksa ajal sündisid veel kaks kutsikat.» 

Nende hulgas oli pesakonna kõige väiksem poeg, kes kaalus ainult 250 grammi (teised olid 400–500 grammi). Lõpuks kella üheteistkümne ajal tulid ilmale ka viimased kaks poega. «Siis tuli isegi minul värin sisse, olin valmis kümneks pojaks, aga et 14 kutsikat, seda ei osanud meist keegi oodata,» sõnas hoiukodu pakkuja.

«Siis tuli isegi minul värin sisse, olin valmis kümneks pojaks, aga et 14 kutsikat, seda ei osanud meist keegi oodata,» sõnas hoiukodu pakkuja.

Kutsikad kosuvad Antonovi sõnul tublisti ja ka koeraema tuleb kenasti toime. Kutsikaid kaalutakse pidevalt, et jälgida, et nad kaalus ikka juurde võtaksid ning kõige pisemat toidetakse pisut juurde.

«Paljud toredad inimesed on appi tulnud ja emmele toitu annetanud. Pikalt poolnäljas olnud koer, kel on nüüd 14 kutsikat toita, sööb palju ja vajab kvaliteetset koeratoitu. Eks üsna pea on ka see aeg käes, kus kutsikad hakkavad ise sööma, seega loodame, et saame pere kenasti toidetud ning kutsikad kasvavad suureks ja tubliks ja leiavad endale toredad kodud,» sõnas ta lõpetuseks.

Loe ka seda:

USKUMATU! 〉 Viljandimaal juhuslikult päästetud koer tõi ilmale 14 kutsikat

Annetada saab:

CATS HELP MTÜ

SWEDBANK: EE742200221071322431

SEB Pank: EE091010220291056222

LHV Pank: EE767700771005347958

Selgitus: Kutsikad ja emme.

Link otse annetama

Paypal.me/catshelpmtu

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Cats Help vajab väga kvaliteetset koeratoitu (konservi) koeraemale ja kutsikatele ning seda palju. «Emane koer, kes kaalub ca 30 kilogrammi, sööb imetamise perioodil ära isegi kuni 60 kilogrammi toitu,» ütleb Cats Help.

Ka pesakond võib juba selle aasta sees hakata ise sööma, esialgu on väga head kutsikate pasteedid ning kuna päästetud ja kehvadest tingimustest tulnud loomadel kipub olema kõhulahtisust, siis Kaopecti, Pro-Kolini, probiootikume ning Gastro konservi. Lisaks vitamiinipastat. Veel vajatakse:

  • Kutsikatele närimiseks ohutuid pehmeid konte.
  • Koeraemale ja 14 kutsikale suuri koerapesasid, parimad oleks vahetatava sisuga, et saaks patju vahetada ja pesta.
  • Kutsikate eristamiseks värvilisi kaelarihmasid.
  • Kutsikatele piimapulbrit, sest eeskätt üks kutsikas on poole väiksem kui teised ning ei ole kindel, kas siiani vaid küla toita olnud emal on piisavalt piima kõigi kutsikate jaoks.
  • Imavaid aluslinasid.

Tarvikuid ja toitu võib tuua eelneval kokkuleppel Tallinnas Trummi tänaval asuvasse kassituppa või saata otse hoiukodule. Selleks kirjuta info@catshelp.ee või CATS Help messengeri või helista tel 5656 7669.

Lisaks on väga oodatud rahalised annetused, kuna kutsikatele ja koeraemale on vaja teha ussirohukuurid, tulevikus vaktsineerimised ja kiipimine ning emasele koerale steriliseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles