Loomaarst vastab: kuidas aru saada, kas kass köhib karvapalle või on tegu millegi ohtlikumaga? (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on taas avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Tere! Olen mures oma kassi pärast! Kass on pikakarvaline, varasemalt köhis välja karvapalle, mis oli konkreetselt nähtav ja arusaadav, et ta köhis välja karvapalle. Kuid nüüd on see köhimine kuidagi muutunud teistsuguseks, kui köhib, siis lamavas asendi ja pea on küllaltki põranda ligi ning pööratud kas paremale või vasakule. On näha, et kassil tuleb nagu midagi kurku või siis suhu, kuid ei tule välja midagi, vaid neelab midagi koheselt alla, ja köhimisel ajal on kuulda nagu kerget raginat kurgus! Kuidas peaks käituma, kas võib tegemist olla millegi tõsisema terviserikkega või on tegu ikkagi mingite karvapallidega?»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Kirjelduse alusel võib tegu olla mitmete erinevate terviseriketega, mis on kõik potentsiaalselt ohtlikud. Paluksin pöörduda esimesel võimalusel loomaarsti visiidile ning kui vähegi võimalik, võtke kaasa video köhaepisoodist (köha, oksendamine, regurgiteerimine võivad väga sarnased välja näha, kuid vajada täiesti erinevat diagnostikat ja ravi).

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles