FOTOD JA VIDEO Pärnumaal vajasid päästmist 10 pakase käes külmetanud kutsikat

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Päästetud koerad.
Päästetud koerad. Foto: CATS help / Facebook

Cats Help tõttas appi Pärnumaal külma käes virelenud koerakutsikatele. Asjasse sekkusid nii kohalik vallavanem kui ka PTA ametnik.

«Üks papi Pärnumaal oli endale võtnud kaks emast toakoera, jätnud nad steriliseerimata ning need aina rõõmsalt poegisid. Ise ta neid kutsikaid kuhugi anda ei osanud, süüa ka tal selle karja jaoks ei jätkunud ega kahjuks ka empaatiat. Kui koeraemad võeti ööseks sooja tuppa, siis vaevu 2-kuused kutsikad pidid ise vaatama, kuidas hakkama saavad,» kirjeldas Cats Help Facebooki postituses masendavat olukorda.

«Trööstitu oli vaadata, kuidas pisikesed kutsikad õues külmetavad. Nad olid hoovi kõige kaugemas ja pimedamas nurgas, kust oleks ükskõik mis metsloom nad võinud kätte saada, eriti veel ilma emme kaitseta. Pesaks oli justkui uru moodi asi. Heina sisse oli nagu käikudega asi moodustunud. See oli ka koht, kus emme nad ilmale tõi,» jätkasid loomapäästjad.

Loomakaitsjate sõnul ei tohiks noored kutsikad seesuguse külmaga kindlasti õues olla. Päästetud kutsikad viidi Läänemaal asuvasse hoiukodusse, kus neid eraldi soe tuba ootas.

Kutsikad olid näljased. «Kõhud on neil punnis, aga ribid paistavad väga välja, mis annab alust arvata, et neil on ilmselt seal ka korralik ussipidu käimas. Karv on must ning haiseb,» ütlesid päästjad.

Asjasse sekkusid nii kohalik vallavanem kui ka PTA ametnik, mõlemad leidsid, et see olukord seal kauem kesta ei saa ning aitasid Cats Helpil ka koeraemad omanikult ära võtta.

Paluvad heade inimeste abi

Selleks, et kutsikatele saaks vajalikud protseduurid tehtud, vajab Cats Help hädasti annetusi: «12 koera ühele MTÜ-le üle öö juurde saada lisaks niigi olemasolevale rohkem kui 400 kassile on väga suur kogus. Juba toitu läheb nende koerte peale päris palju. Ka sotsialiseerimise osas on veel vaja kõva töö ära teha. Nad ei karda inimest ega paikäsi, aga sülle võtmise hetkel veel kangestuvad hirmust ning nad on valmis üksteist ära tapma toidu nimel.»

Emased koerad vajavad steriliseerimist, kõik parasiiditõrjekuuri ja üldist ülevaatust, küüned lõikamist, hambad kontrollimist. Koeraemad lähevad ka juuksurisse, kus endale korraliku soengu saavad.

Tagasihoidlik prognoos kulude osas, kui suuremaid üllatusi ei tule, on Cats Helpi hinnangul terve pesakonna peale ca 3000 eurot. Vastu võetakse ka toiduannetusi koertele, mida võib tuua kas kassituppa, Trummi 6, Tallinn, eelneval kokkuleppel, helistades telefonil 5656 7669, või ka otse hoiukodule need pakiautomaati saata. Selleks kirjuta info@catshelp.ee.

Annetada saab:

CATS HELP MTÜ

SWED: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958

Selgitus: Kutsikad ja emme

Link otse annetama

Paypal.me/catshelpmtu

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles