Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

ŠOKEERIVAD FOTOD JA VIDEO Nälginud Leedi pääses viimasel hetkel surmasuust uskumatul moel (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Nälginud koer Leedi.
Nälginud koer Leedi. Foto: Loomaveeb

Loomapäästja Heiki Valner jagas lugu jahikoer Leedist, kes pääses surmasuust tänu Läänemaal inimesele appi tõtanud meditsiinitöötajatele.

Valner kirjutas, et Leedi peremees olevat alkoholiprobleemiga meesterahvas ning koera ehmatavalt kõhn välimus oli juba ammu ümbruskonna inimestele silma jäänud. Olukord võttis aga ootamatu pöörde alles siis, kui peremehel eelmisel nädalal halb hakkas ja ta vajas kiirabi.

«Abi kutsunud inimese sõnul elavat mees mingil kummalisel põhjusel garaažis ja koer olevat kinni kütmata majas, kust välja pole teda juba ammu lastud. Leedi omanik raiunud aga kui rauda, et koer on toidetud ja iga päev ka korralikult jalutatud. Arstidele tundus see jutt veidi imelik ja kuigi see ei kuulu absoluutselt nende tööülesannete hulka, hakati abi otsima ka koerale. Ise nad sisse ei pääsenud ning sestap kutsuti kohale päästekomando, kes ukse lahti murdis,» kirjeldas Valner lahti rullunud sündmusi Loomaveebis.

Päästmise hetkel suutis Leedi vaid jõuetult ühel kohal lebada, lisaks vaevasid teda pikaks kasvanud küüned, mis esi- ja tagakäppade vahel nii tugevalt risti põimunud, et vaene loom ei saanud seetõttu enam püstigi tõusta. «Kaua ta niimoodi nälginuna ja jõuetuna jääkülmas majas lebas, ei tea tegelikult keegi,» sõnas Valner.

Päästetud Leedi.
Päästetud Leedi. Foto: Loomaveeb

Leedi pilk oli ähmane ja kogu ta kehahoiak näitas, et koer oli edasisest võitlusest loobunud ning valmis teise ilma minema. Ometigi suutis ta oma päästjaid nähes veel vaevumärgatavalt saba liputada. Kiirabibrigaad andis esmaabi temalegi ja nüüd juba kutsuti Loomapäästegrupi vabatahtlikud appi.

Leedi toimetati loomakliinikusse, kus ta tilguti alla pandi. Tõenäoliselt algasid tema probleemid külma ruumi jätmisest ja sihilikust näljutamisest. «Leedi normaalkaal peaks olema 25 kilo kandis, aga see on täna vaid 9,5 ehk ligi kolm korda vähem,» tõi Valner välja šokeeriva fakti.

Hea uudis on, et Leedi on praegu hoiukodus kosumas ja uus kodugi on talle juba olemas. Siiski palub Loomapäästegrupp heade inimeste abi, et Leedit tema paranemise teekonnal toetada. Leediga seotud põhikulu moodustab spetsiaaltoit, mis maksab üle 30 euro päevas, ja mille peale on kulunud juba umbes 250 eurot.

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Vigastatud loomade ja lindude ravikulud

Toetada saad ka LPG annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5 eurot)

900 1414 (10 eurot)

900 2323 (25 eurot)

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles