SÜDAMLIK GALERII Koerad ja kassid tõid Nõmme Pihlakodu eakatele pisarad silma (1)

lemmik.postimees.ee
Copy

4. detsembril külastas Pesaleidja koos kahe kassi ja koeraga Nõmme Pihlakodu. Paaritunnine külaskäik pakkus vanainimestele nii suurt rõõmu, et tehti otsus juba jaanuaris tagasi minna.

Paljud polnud jumal teab kui kaua saanud loomakesi silitada ja mõnel tikkus pisargi õnnest silma. «Meil on väga hea meel, et saime nende armsate inimeste päeva oma neljajalgsete kaaslastega helgemaks teha!» rõõmustab Pesaleidja kommunikatsioonijuht Marlene Neiland.

Ka karvased sõbrad pidasid ilusti vastu – eriti koerapoiss Sepo, kes sai oma silitamisvajaduse seal ikka korralikult täidetud. «Eakad olid väga rõõmsad ja üllatunud, kui koera Sepot ning kasse Karlat ja Claudiat nägid,» räägib Nõmme Pihlakodu juhataja Merike Merirand. «Meie elanikud tunnevad alati rõõmu loomadest ja väikestest lastest.»

Pihlakodu helistas Pesaleidjale esimest korda oktoobri lõpus ja soovis varjupaiga hoolealustele tekstiili annetada. Neil vahetati majas sel ajal välja suurem osa tekikotte ja rätikuid. «Juba mõned tunnid hiljem saabusid Pihlakodu töötajad 11 suure kastiga varjupaika,» jagab Pesaleidja MTÜ juhataja Karmen Kruus. «Jäime pikemalt jutustama ja pakkusin välja idee neid detsembris koos kiisudega külastada.»

Emotsioonid olid laes!

«Pole ammu saanud kogeda nii puhast emotsiooni, nagu lemmikloomadega Pihlakodus käies,» tõdeb Karmen.

Kokkuvõttes läks kõik väga hästi – kiisusid ja koer Sepot said näha ja silitada enam kui 40 Pihlakodu elanikku. Niisiis langetatigi otsus juba jaanuaris loomakesed uuesti kaasa haarata ja hooldekodu külastada.

Pihlakodu töötajad on mõelnud, et hooldekodus võiks ka alaliselt üks kass või koer elada, kuid sellega on üks aga. «Loomal peaks olema peremees, kes tema eest hoolitseb ja jalutamas käib,» selgitab Merirand. «Ja siiski on ka neid, kes on kas allergilised või ei soovi muudel põhjustel kokkupuudet loomadega.»

Seevastu on Pihlakodu alati valmis aeg-ajalt koeri, kasse või muid loomi külla kutsuma. Pihlakodu vahvaid elanikke on varem külastanud ka jänesed ja tibud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles