USKUMATULT VAPPER Koer tappis kaheksa ohtlikku kiskjat, et kaitsta oma kõige kallimat... (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pürenee mäestikukoera Casperi peremees võib oma lemmiku üle uhke olla: vapper neljajalgne astus edukalt vastu 11 preeriahundile, kes olid tulnud tema lambakarja ründama ning sai jagu neist kaheksast. 

Kangelasliku karjakoera uskumatu lugu leidis aset möödunud aasta novembris, kuid nüüd on ta nomineeritud aasta parima farmikoera tiitlile, vahendas väljaanne People.

Georgias asuva farmi ustav valvur Casper ei kaitsenud kohutavas rünnakus mitte ainult oma lambakarja, vaid ka partnerit, kes oli parasjagu tiine ning ootas kaheksat kutsikat. Võitluses said vigastada koera saba, mis rebiti peaaegu küljest, ja kõrvad, haavandeid oli ka mujal üle kogu keha, nii et koera seisund oli veterinaari sõnul väga kriitiline.

Casperi raviprotsess läks maksma 15 000 dollarit, mille käigus parandati haavad ja amputeeriti koera saba. Õnneks aitas selle kõige jaoks raha koguda kohalik loomade varjupaik.

«Loomaarst pidas meiega päris tõsiseid vestlusi selle üle, kas ravi on tema jaoks seda väärt või mitte,» ütles koeraomanik John Wierwille väljaandele The Washington Post ja lisas: «Aga Casper ei ole tavaline koer. Ta on karm ja tal on eesmärk ning ta ilmselt tahab selle juurde tagasi pöörduda.»

Ameerika Ühendriikides on teisigi vapraid karjakoeri, kes ihaldatud tiitli nimel võistlevad. Lisaks tiitlile saab võitja auhinnaks tuhat dollarit. Võitja kuulutatakse välja jaanuaris.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles