Imeline pääsemine: 2 kuud kadunud olnud abikoer pidi rinda pistma uskumatute raskustega (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Oktoobri lõpus läks Ameerika Ühendriikides Colorados kaduma teenistuskoer Nova, kes oli oma haigele perenaisele igapäevaselt suureks abiks. Lugu sai aga ootamatult õnneliku lahenduse, kui Nova 2 kuud hiljem leiti. 

Nova perenaine rääkis väljaandele Newsweek, et kuna põeb väga haruldast haigust, ei olnud tal võimalik ametlikult abikoera saada ning nii tuli tal endal üks berni alpi karjakoer selleks välja treenida.

Oktoobri alguses sõitis perenaine sugulaste juurest koju, kui otsustas hetkeks peatuda toidupoes, et osta meditsiinitarbeid. Koeraomanik mäletab, et Nova ehmatas parklas millegi peale ja jooksis minema. Sellel päeval poleks ta osanud uneski näha, et kulub mitu pikka kuud enne, kui nad taas kohtuvad.

Nova otsingud kestsid perenaise meelehärmiks kokku ligi 2 kuud. Lõpuks ta leiti, küll vigastatuna, aga ta oli elus. «19. novembril, täpselt kell 15.00 helistas mulle Jeffersoni maakonna loomakontroll. Mulle öeldi, et matkajad olid mu koera leidnud. Mulle öeldi, et Nova oli leitud valudes ja traumeerituna kaljunuki alt,» rääkis naine.

Uskumatu, aga koer oli suutnud nälga ja mitut lumetormi trotsides ellu jääda, kuigi üks tema jalgadest oli väga tõsiselt viga saanud. Praegu pole veel selge, kes jalg õnnestub päästa või tuleb see amputeerida, kuid perenaine on õnnelik, et koer on tema juures tagasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles