Metsik ülekohus: omanik tekitas noorele kassile piinarikka vigastuse ja jättis looma ravita

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Felix
Felix Foto: Loomaveeb

Loomapäästegrupp läks appi noorele kassile Felixile, keda vaevab raske seljavigastus ja muud mured ning kelle endiste omanike suhtes palusid nad politseil kriminaalasja algatada.

Seda, mis kassiga eelmises kodus täpsemalt juhtus, ei soovinud kogenud loomapäästja Heiki Valner uurimise huvides veel avalikustada, kuid tema sõnul on kindel, et kassi pärast terveks ravimist eelmistele omanikele tagasi anda ei saa.

Täna, kaks nädalat peale kassi vigastamist õnnestus Valneril kass Felix aga lõpuks kätte saada ja viia ta Loomade Kiirabi Kliinikusse põhjalikule uuringule. «Perenaise jutt süütust selgroonihestusest, mis ise taastuvat ei pidanud paika ja selgroog on ikka väga konkreetselt katki. Kuigi väideti, et ta üritab juba tagakäppasid kasutada, siis diagnoos selle võimaluse välistab. Lisaks on kiisul ka jääkide väljutamisega raskusi ja põis nii pungil, et kohe hakkab lõhkema,» kirjeldas Valner vaese looma seisundit Loomaveebis.

Vigastatud Felix on nüüd arstide hoole all.
Vigastatud Felix on nüüd arstide hoole all. Foto: Loomaveeb

Justkui tuntud reklaamist välja hüpanud Felix on Valneri sõnul pealtnäha väga elujõuline ja rõõmus kiisu, kuigi seest väga katki, kes veab end esikäppade abil tagakeha järel lohisemas vapralt ringi ning uudistab maailma.

Kuigi esialgu kaaluti Felixi puhul isegi eutanaasiat, siis täna loodavad arstid, et kass on võimalik terveks ravida. «Nad (eelmised omanikud - toim.) keeldusid raha kokkuhoiu eesmärgil igasugusest ravist ja viimane sai teoks vaid tänu ühe peretuttava sihikindlusele,» lisas Valner.

Valneri sõnul hakkab Felixi seljavigastust ravima dr. Ranno Viitma, kes on omal alal äärmiselt kõva tegija ning varemgi vigastatud seljaga loomi jalule aidanud. Operatsioonilauale jõuab Felix juba sel reedel. «Dr. Ranno Viitmaa on ka Eesti Kennelliidu ametlik neuroloogiliste haiguste usaldusarst ja kui keegi selliste vigastustega loomad elule päästab, siis just tema,» lisas Valner.

Toeta: Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Selgitus: Felixi ravikulud

Felixi ravi saad toetada ka Loomapäästegrupi annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

Loomapäästegrupp osaleb ka annetmistalgutel, mille kohta leiad infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles