Loomakaitsjad hämmingus: Eesti pood müüb ohustatud liiki, keda pole lubatud avalikult näidata (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Septembris laekus Eesti Loomakaitse Seltsile kaebus ühe poe kohta, kus hoitakse ka papagoisid ja kalasid. Leiti, et loomadele ei võimaldada sobilikke tingimusi. Oktoobri alguses käis vabatahtlik olukorda kontrollimas ning avastas, et poes peetakse teste seas Aafrika hallpapagoisid, kes on ohustatud liik.

Kuna poes viibiv töötaja ei osanud olukorda kommenteerida, vestles seltsi vabatahtlik telefonis kaupluse omanikuga. Omanik aga oli arvamusel, et lindude ja kalade tingimused on korralikud, kuna konsulteeris eksperdiga.

«Meie vabatahtlik leidis puuduseid kõigi loomade pidamistingimustes. Lindude puurid on väga väiksed ja tagatud peaks olema võimalus inimese silme alt ära minna. Kaladel on väga väike akvaarium ja samuti puuduvad korralikud võimalused varjumiseks. Lisaks ei ole Aafrika hallpapagoid kantud nende loomade nimekirja, keda võib avalikult näidata. Lindude näitamiseks on vaja luba,» kirjeldas selts sotsiaalmeedia postituses leitud rikkumisi.

Kuna omanik ei soovinud seltsi vabatahtlikku kuulda võtta ja hallpapagoisid ei tohiks avalikult näidata, pöördus selts juhtumiga põllumajandus- ja toiduameti poole. Vabatahtlik käis ka hiljuti uuesti olukorda kontrollimas, kuid praegu ei ole veel tingimused paranenud. Selts hoiab juhtumil silma peal.

Eesti Loomakaitse Selts palub inimestel teada anda, kui tundub, et loomadega on midagi halvasti, helistades telefonil 526 7117, kirjutades aadressil info@loomakaitse.ee või sotsiaalmeedias. Vaata siit, kuidas seltsi tegevust toetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles