5 olulist viisi, kuidas toetada kassi soolestiku tervist

Purina ONE
Copy
Foto: Purina ONE

Alates tasakaalustatud toitumisest kuni tugeva immuunsüsteemini – kassi soolestiku tervisel on tema üldise tervise ja heaolu tagamises oluline roll. Soolestiku hea tervis toetab kogu seedimist ja tugevdab immuunsüsteemi, andes sinule võimaluse nautida aega koos silmanähtavalt tervema kassiga. Anname sulle 5 lihtsat ja tõhusat näpunäidet, kuidas hoolitseda kassi soolestiku tervise eest.

1. Tasakaalustatud toit

Kassi soolestiku tervise toetamiseks on oluline pakkuda talle tasakaalustatud toitu. Näiteks prebiootikumiderikas eine on väga hea valik, mille eest kass on kindlasti tänulik. Vajalikud toitained aitavad hoida tema soolestikku tervena, mis tugevdab immuunsüsteemi ja loob parema üldise enesetunde.

Toit, mida sinu kass sööb, võib avaldada tugevat mõju tema soolestiku mikrobioomile, mis on soolestikus leiduvate heade ja halbade bakterite kooslus. Näiteks sigur on suurepärane looduslik prebiootikum. See aitab luua soolestikus mõnusa keskkonna headele bakteritele, mis toetavad kassi seedimist.

Teine kasulik koostisosa kassitoidus on kuumtöödeldud piimhappebakter, mille puhul on teaduslikult tõestatud, et see soodustab looduslikku antikehade tootmist kassi soolestikus.

Foto: Purina ONE

2. Särav ja hooldatud karvkate

Kassidele meeldib, kui neid silitatakse! Kasuta võimalust ja kammi oma lemmikut regulaarselt. Nii aitad oma kassil ära hoida nahaprobleeme ja toetad ka tema seedimist, kuna kass neelab end pestes vähem karvu. Suure hulga karvade allaneelamine võib põhjustada karvapallide moodustumist, mis omakorda koormab sinu lemmiku magu ja võib esile kutsuda oksendamist.

3. Tähelepanu! Valmis olla! Mängima!

Stress on soolestiku probleemide sagedane põhjus. Mängimine võib aga olla hea viis, kuidas aidata kõhukinnisuse korral kassi soolestikku stimuleerida. See võib aidata ka sinu kassi kaalu ja stressitaseme kontrolli all hoida, mis parandab tema elukvaliteeti.

Juba mõni minut iga päev koos mängimist võib tugevdada teie suhet ja tõsta samal ajal sinu lemmiku energiataset.

4. Võta rahulikult

Tasa sõuad, kaugele jõuad! Kassid on eriti tundlikud toidumuutusele, isegi kui sinu lemmik on muidu igati terve. Kui soovid tema toitu vahetada, tee seda väikeste koguste kaupa samm-sammult.

Järkjärguline üleminek mitme päeva jooksul võimaldab kassi soolestikul uue toiduga harjuda ja tagab võimalikult väikese ehmatuse.

5. Värske ja puhas vesi

Kassid on pärit kõrbest ja neis on säilinud iidne harjumus juua vähe vett. Seega tarbivad tihti liiga vähe vett eriti need kassid, kes toituvad ainult kuivtoidust. Kui kass ei joo piisavalt vett, võib see põhjustada terviseprobleeme, mis mõjutavad tema soolestikku.

Et julgustada kassi regulaarselt vett jooma, aseta kodu erinevatesse kohtadesse veekausid. Kindlasti ära pane veekaussi kassi liivakasti lähedusse, sest siis on vesi sinu lemmiku jaoks must. Kausis peab olema alati värske vesi ja seda tuleb vahetada vähemalt kaks korda päevas. Mõni kass eelistab aga voolavat vett ja armastab juua otse kraanist. Sellisel puhul soovitame serveerida kassile vett spetsiaalsest purskkaevust.

Samuti on hea mõte lisada oma lemmiku menüüsse kuivtoidu kõrvale märgtoitu, kuna see sisaldab rohkem vett.

Pea meeles pöörata tähelepanu oma lemmiku väljaheitele, karvkattele ja käitumisele. Kassid ei väljenda ebamugavust ega valu nagu inimesed, vaid kipuvad peitu pugema, kui nad ei tunne end hästi. Pööra tähelepanu ka väiksematele muutustele kassi käitumises ja pöördu alati loomaarsti poole, kui tekib kahtlus. Nende sammude järgi oma lemmiku eest hoolitsedes saad olla kindel, et tal on hea ja mugav elu. Tänu tugevale immuunsüsteemile ja tasakaalus soolestiku mikrobioomile saab sinu kass kergesti hakkama ka hallimate päevadega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles