Madalalt lendav helikopter ajas krokodillid pööraseks: vallandus tõeline paaritumishullus (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Krokodillikasvandus
Krokodillikasvandus Foto: Shutterstock

ABC News Austraalias jagab uudist, kus madalalt üle krokodillifarmi lennanud helikopter tekitas loomades ootamatult suuri emotsioone. 

Kui madalalt lendav sõjaväehelikopter krokodillifarmi kohal põrises, pani see kõik krokodillid veidralt käituma. Puhkes tõeline paaritumishullus. 

ABC Newsile tuli info krokodillifarmi omanikult John Leverilt, kes väidab, et see pole esimene kord, kui sõjaväehelikopter selles piirkonnas krokodillides seksihullust esile kutsus. Tema kasvanduses elab umbes 3000 erinevas vanuses isendit. 

Ta usub, et Shoalwater Bay väljaõppealale suunduvate helikopterite madal sagedus jäljendab paaritumishooajal krokodillide madalaid häälitsusi. Nagu selgub, toimivad ka äikesetormid krokodillidele afrodisiaakumitena. Roomajad paarituvad tormihooajal, sest siis kooruvad nende pojad kuival ajal ja ei upu tulvavees. 

Kui piloot lendas madalalt, et pardal olijad saaksid krokodille pildistada, ajasid isased loomad end püsti ja möirgasid, kopteri lahkudes läks suuremaks paaritumiseks. «Helilainetes on midagi, mis neid tõesti erutab.» See võib seletada, miks helikopter nii erutatud vastukaja tekitas – krokodillid ilmselt arvasid, et algas tohutu torm. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles