PÄEVAKÄPAD Narvast päästetud kaheksa kassi vajavad kurval põhjusel hoiukodu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Narvast päästetud kassid
Narvast päästetud kassid Foto: Tartu Kassikaitse

Loomakitseorganisatsioonid üle Eesti ühendasid jõud ja tahavad sadu kasse eutanaasiast päästa.

Mõne nädala eest kirjutas ERR, et Narva suurim kasside varjupaik Narva Kassituba, kus elab ligi 200 kassi, ei tule Põllumajandus- ja toiduameti hinnangul loomade ülalpidamisega toime ja peaks vähemalt 100 kassist loobuma. Kassid elavad väikesel pinnal ning seetõttu levivad haigused nende seas kiiresti.

Selleks, et kassid eutanaasiast päästa, on erinevad loomakitseorganisatsioonid üle Eesti nüüd jõud ühendanud ja tahavad Narva kassidele nüüd uusi kodusid leida. Paljudele loomasõpradele tuntud ja paljusid loomi aidanud Ksenia Klotskova kirjutas sotsiaalmeedias, et probleem on kestis koguni viis aastat enne, kui põllumajandus- ja toiduamet sekkus ning veterinaaride sõnul olevat Narva Kassitoast tulnud kassid hullemas seisus kui tänaval elavad kassid.

Narva Kassitoast päästetud kassid oli veterinaaride sõnul hullemas seisus kui tänavalt leitud kassid.
Narva Kassitoast päästetud kassid oli veterinaaride sõnul hullemas seisus kui tänavalt leitud kassid. Foto: MTÜ Neli Käppa

Koos paljude teiste MTÜdega andis ka Tartu Kassikaitse niigi keerulisel ajal oma võimete piiril oleva panuse nende kasside abistamiseks ja võtsid enda hoole alla ühe päevaga kaheksa uut kiisut. Vaata galeriid:

Ruumipuuduse tõttu kolisid kassid kahekaupa puuridesse, kuid tegelikult on nii väga keeruline kasside individuaalseid tervisemuresid jälgida. Kassid on keerulises seisus. «Pea kõigil kiisudel on nohu ja kõhumured, osadel ka silmapõletik. Kõik on aga ülisõbralikud imearmsad kassikesed, kes ei taha elust midagi rohkem, kui ainult inimese paitust! Lisaks on nad supertublid rohusööjad: kuulduste järgi ei olnud toidukorrad Narvas just eriti regulaarsed, seega meie juures saavad kõik kausid koos tablettidega alati lausa puhtaks lakutud,» ütles Tartu Kassikaitse vabatahtlik sotsiaalmeedias.

 Kiisud võiksid hoiukoju minna ühe- ja kahekaupa, eelistatud on kodud, kus pole teisi loomi või kus on esialgu võimalik Narva kassikesed teistest loomadest täielikult eraldada.

Hoiukodu pakkumiseks täida ankeet siin.

Tartu Kassikaitse vajab ka rahalist toetust, et katta nende kassikeste kliiniku- ja toidukulud. Annetada saad kiirelt pangalinkidega või tee (püsi)annetus internetipangas. 

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Narva kassid

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015

Swedbank: EE412200221042553213

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles