Naine katkestas maratoni ja loobus rekordi püstitamisest, sest nägi tee ääres midagi karvast ja kohevat

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Nädal tagasi muutus ühe sportlase võistlus päästemissiooniks. 

26-aastane Sarah Bohan oli Chicago maratonil lähenemas 21. kilomeetrile, kui märkas kõnniteel midagi valget ja kohevat. Paistis, et keegi teine ei olnud seda vaest väikest olendit märganud. 

«Ta oli pisike, umbes kilogrammi raskune, tema valge kasukas oli tuhmunud ja silmad rähmased. Ta lihtsalt nuttis seal lohutamatult ja üksinda,» kirjeldas Bohan meediaportaalile People. «Jäin seisma, keerasin ringi ja võtsin ta sülle.» 

Hoolimata sellest, et Sarah liikus isikliku rekordi püstitamise graafikus, ei mõelnud ta hetkekski, kas peatada jooks või mitte. Tema jaoks oli ainumõeldav otsus seisma jääda ja kiisupoeg päästa. «Ma ei hoolinud oma võistluse ajast ja ei olnud ka mõeldav kassiga joosta, oleksin võinud teda niimoodi kergesti vigastada,» selgitas ta oma liigutavat tegu. 

Sarahiga koos tuli rajalt ära ka kaasjooksja Gia Nigro, koos kõndisid nad raja kõrval kõnniteel mööda võistluse trajektoori veidi üle kilomeetri. Sel teekonnal leidsid nad kassile uue perekonna ja veendusid, et loom saab tõeliselt armastava ja hea kodu. 

Pärast kassi üleandmist uuele perenaisele jätkasid nad maratoni ning enne lõppu jõudsid lahked hinged veel ka üht kukkunud naist abistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles