PÄEVAKÄPP Viimsist päästetud eakas pime kass vajab kiiresti hoiukodu, et puurielust pääseda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Viimsist leitud eakas kass.
Viimsist leitud eakas kass. Foto: CATS help / Facebook

Eelmisel nädalal kirjutasime Viimsist leitud eakast kassist, kes oli segaduses, pime, tasakaaluhäiretega ning haige (loe pikemalt siit). Nüüd vajab kass kiiresti ajutist või püsivat kodu, sest muidu peab ta elama puuris.

Vapper neiu, kes ise oli samal ajal lapsega õues, mässis leitud kassipoisi oma jope sisse ning jäi ootama abivägesid. Loomakliinikus selgus, et kassil on tugev põletik, aneemia ja palju muidu hädasid. Tänaseks on loomake tublisti kosunud, suuremad pulstid on lahti kammitud ning härra naudib paisid ning maitsvat toitu. Kahjuks aga peab ta ta kassitoas puuris elama.

Viimsi vanake on vabatahtlike sõnul küll eakas, aga mitte suremas. Organid on tal töökorras ning hetke seisuga tundub et tal on veel päris mitmed ilusad aastad elu ees, kui vaid leiduks talle see elulõpu hoiukodu.

MTÜ on valmis ka tulevikus, kui terviseprobleemid tekivad, võtma raviarvete tasumise enda õlule, aga kassitoa puur ei saa jääda tema koduks. See ei ole mingi elu.

«Meil oleks võimalik ta lahti lasta teiste kasside keskele, aga meil on kassitoas pääs teisele korrusele mööda kitsast ja metallist keerdtreppi ning see avaus on lahtine. Kui teised kassid saavad sealt kenasti ise üles ja alla turnitud, siis tema võib sealt end surnuks kukkuda,» kirjeldavad vabatahtlikud pimeda kassi piiratud võimalusi.

Lisaks ei ole elu 70 kassiga kassitoas eakale kodukassile mingi meelakkumine.

Kui just sina oled see suure südamega inimene, kes on valmis pakkuma kodusoojust vanemale kassile ning talle kinkima elu lõpu, mis on täis armastust ning hoolimist, siis kirjuta meile CATS Help Facebooki lehe sõnumitesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles