Karm reaalsus: täiesti terveid koeri viiakse surmasüsti saama

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Jacky
Jacky Foto: Loomapäästegrupp
  • Karm reaalsus: kui ise enam hakkama ei saa, pannake terve noor koer magama
  • Kaks noort koera, Jacky ja Frosy vajavad kiiresti uut kodu

Jacky ja Frosty on kaks noort ja väga energilist koera, kuid kahjuks ei ole neil oma peres enam võimalik edasi elada. Loomapäästegrupp tõttas appi ning otsib inimest, kes saaks neile esimesel võimalusel uut kodu pakkuda.

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner puutub igapäevaselt kokku hädas loomadega, kuid viimasel ajal on tema sõnul üha segadamini tekkinud olukorrad, kus tuleb surmasuust päästa täiesti terveid noori koeri.

«Üle-eelmisel nädalal eutaneeriti paariaastane noor koer. Põhjust nagu polnudki või õigemini võttis pereema taolise otsuse vastu pärast seda, kui mees oli ta koos kolme lapsega väidetavalt maha jätnud. Koduotsimiseks anti ainult kaks päeva. Pidi ikka viha selle looma vastu olema!» kirjeldas loomapäästja Heiki Valner Loomaveebis ühte sellist juhtumist elust enesest.

Selle loo kangelased Frosty ja Jacky on Valneri sõnul sarnases olukorras, kuna koerte eest seni peamiselt hoolitsenud pereisa tervis ütles üles ning seetõttu kolme lapsega pere enam koerte eest hoolitsemisega toime ei tule. Valneri sõnul vajavad umbes 7kuused Forsty ja Jacky kindlasti eraldi kodudesse paigutamist, sest omavahel nad läbi ei saa.

Frosty
Frosty Foto: Loomaveeb

«Kutsikakooli algõpe on läbitud, kuid vaja on veidi vaeva näha, et õpitu taas meelde tuleks ja korralikult kinnistuks. Valge Frosty allus kenasti käsklustele. Must Jack on aga pikkade juhtmetega ja arusaamine, mida temalt tahetakse võtab veidi rohkem aega. Iseenesest on nad väga sõbralikud, inimesi ja lapsi usaldavad, rõõmsameelsed ja totaalselt ulakad,» kirjeldas Valner koeri.

Kui soovid koeratele kodu pakkuda, võta ühendust Loomapäästegrupi Läänema esindaja Terje Parraga telefonil 56474227 või terje@animalrescue.ee. NB! Koerad otsivad eraldi kodusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles