Näljasurmast päästetud koer endiselt hädas: «Koera eest tuleb hoolitseda, mitte üksi kuskile kuurilobudikku vedelema jätta»

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eestimaa Loomakaitse Liit päästis septembri alguses Pariisi külast Eesti hagija, kel oli normaalkaalust puudu ligi kümme kilogrammi. Koera tervis on endiselt väga kehv.

Loomakaitse liidu vabatahtlikule teadaolevalt jättis omanik koera pidevalt ja pikkadeks päevadeks kuuri kinni, kust too nälga tundes aeg-ajalt põgenes, hulkudes mööda küla ja otsides süüa. «Omanikku koera seisukord ei huvitanud. Meie hoole alla jõudes oli Rada kehakaal 14,5 kilogrammi, ribid turritasid välja, kehal olid haavad. Põletik, kehv enesetunne,» kirjeldas liidu vabatahtlik koera seisundit.

Koerake sai küll ravi peale ja läks hoiukodusse, kus ta võttis lühikese ajaga juba kolm kilogrammi juurde, kaaludes tänaseks 17 kilogrammi. Kahjuks läksid haavad aga põletikulisemaks ning nahaalune kude hakkas nekrotiseeruma. «Haavadest tuli mäda ja koeral hakkas väga halb. Ta värises valust ja muutus loiuks,» kirjeldas loomakaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles