Suurbritannia keelab ära koeratõu, mis on viimasel ajal põhjustanud hulganisti rünnakuid

Christin Krass
, Ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Suurbritannia peaminister Rishi Sunak teatas täna meedias tehtud avalduses, et pärast mitmeid esinenud rünnakujuhtumeid, keelatakse Ameerika XL Bully koerad Ühendkuningriigis ära. Seadus jõustub aasta lõpuks. 

X platvormil (endine Twitter) postitatud videos ütleb brittide peaminister, et mõistab täielikult rahva hirmu, mis on tekkinud pärast mitmete hirmsate videote levimist sotsiaalmeedias. «On selge, et see pole käputäis halvasti kasvatatud koeri, see on käitumismuster ja see ei saa jätkuda.» 

Peaminister lubas avalikkuse kaitsmiseks alustada seadusloome protsessiga koheselt, et vastavad seadused jõustuksid kiiremas korras. «Need koerad on ohtlikud ja tahan avalikkusele kinnitada, et võtame kõik vajalikud sammud inimeste turvalisuse tagamiseks.»

Foto: Shutterstock

Eile, 14. septembril, suri mees, keda kaks koera ründasid – ainult mõnekümne meetri kaugusel hirmunud lastest, kes olid just algkoolist koju minema hakanud

XL Bully koeratõug oli aastatel 2021–2023 vastutav enam kui 50% koerte põhjustatud surmajuhtumite eest Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles