Minister tahab loomakaitsjatega paremat koostööd teha

lemmik.postimees.ee
Copy
Loomakaitse Liit päästis hiljuti Valgamaalt koer Kusti, kelle saba tuli amputeerida.
Loomakaitse Liit päästis hiljuti Valgamaalt koer Kusti, kelle saba tuli amputeerida. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Loomakaitsjad on põllumajandus- ja toiduameti tegevusele juba mõnda aega päris karmi kriitikat jaganud. Nüüd teatas amet, et soovib nendega efektiivsemalt koostööd teha ning loomi paremini kaitsta.

Põllumajandus- ja Toiduamet teatas pressiteate vahendusel, et 13. septembril toimunud ministeeriumi, PTA ning Eesti Loomakaitse Liidu ühisel kohtumisel tõdeti, et loomade heaolu valdkonnas oleks riigil ja loomakaitseorganisatsioonidel võimalik koos palju enamat saavutada,

«Eesti loomakaitsjad on aastaid teinud tänuväärset tööd ning panustanud loomade heaolu tagamisse. Ühiskonnas on selge ootus riigile olla loomade väärkohtlemise vastases võitluses senisest oluliselt jõulisem,» ütles regionaalminister Madis Kallas PTA edastatud pressiteates.

Lubab loomi paremini kaitsta

Regionaalminister lubas, et tulevikus kaitstakse loomi paremini: «Meie jaoks on oluline ajakohastada loomakaitse valdkonda, et see vastaks tänapäevastele oludele ja vajadustele. Riigil on plaanis üle vaadata ja ajakohastada seadusandlus, lisaks leppisime täna kokku riigi ja loomakaitsjate vahelise regulaarse suhtluse tihendamises. Lõpuks töötame kõik sama eesmärgi - loomade heaolu - nimel,» ütles Kallas.

Üha rohkem loomi vajab abi

PTA peadirektor Urmas Kirtsi sõnul on oluline ka ressursse oskuslikult kasuatda. «Hindame ja tunnustame kodanikuorganisatsioonide rolli ja leiame, et see võiks isegi kasvada. Näeme aasta-aastalt, et saabunud vihjete hulk aina tõuseb ja inimestele läheb loomaheaolu üha enam korda. Otsime võimalusi, kuidas ametina paremini ootustele vastata ning efektiivsemalt reageerida,» sõnas Kirts, kelle sõnul plaanib PTA tulevikus rohkem väärteomenetlusi algatada.

Ameti rahaline seis aga pole kiita. «Loomade heaolu ei ole ainus valdkond riigis, kus võiks rohkem raha ja inimesi olla. Sellepärast peame nägema ja kasutama võimalusi, et ilma täiendavate vahenditeta sihini jõuda. Loomade heaolu valdkonnas saavad loomakaitseorganisatsioonid kindlasti jagada väärtuslikku nõu pidajatele ja pakkuda rasketel hetkedel abi nii loomapidajale aga ka loomale, kellegi huve kahjustamata. Meie oleme valmis koostööks,» ütles Kirtsi.

Regionaalministri, Põllumajandus- ja Toiduameti ning Eestimaa Loomakaitse Liidu järgmine kohtumine sel teemal toimub aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles