KAS OLED NÄINUD? Inimesed on hämmingus, kui näevad, millised on roti silmad lähedalt vaadates

lemmik.postimees.ee
Copy
Rott
Rott Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedia kasutajad on hämmeldunud, kui avastasid, milline roti silm lähedalt vaadatuna välja näeb.

Redditisse postitatud foto paneb inimesed imestama: kuidas oleme me nii vanaks elanud, teadmata, kuidas selle pikasabalise närilise silmad tegelikult välja näevad. 

Pildil on kasutaja lemmikloomana peetav rott sumedas valguses pea puurist välja pistnud ja näha on kaks õhupallisarnast silma. Rott vaatab otse kaamerasse, kuid mõlemad silmad vaatavad vastupidises suunas.

Täna sain teada , et võite näha rottide pupillid, kui valgus tabab õige nurga
all .

Teadlikumad inimesed juhtisid aga tähelepanu, et on olemas teaduslik seletus, miks rottide silmad sellised olid. Pungil silmad võivad tuleneda nähtusest, mida nimetatakse «bruxing», mis tähendab, et rott krigistab õrnalt hambaid. «See tähendab lihtsalt, et nad on üliõnnelikud, kuid esimest korda nähes võib see tõeliselt ehmatav olla.»

Rotid kuuluvad kõige intelligentsemate näriliste hulka – teistest loomadest võrreldakse neid tihti koertega. Nad on väga uudishimulikud loomad, kes on alati valmis inimesega suhtlema.

Lemmikrotid on pikema eluea ja parema iseloomuga kui nende rändrottidest eelkäijad – neil on aidanurgas elava metsiku rotiga samapalju ühist kui taksikoeral ja hundil, kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles