Katuselt puu otsa roomav hiiglaslik madu külvab vaatajates hirmu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Madu libiseb tugevate lihaste abil katuselt puu otsa
Madu libiseb tugevate lihaste abil katuselt puu otsa Foto: Video kuvatõmmis

Austraalias jäi kaamera ette kõhe meeldetuletus, et maod ronivad hõlpsasti ka puude otsas. 

Austraalia perekond oli parasjagu lõunasööki nautimas, kui nende pilke köitis kõrvalmaja katuselt puu otsa roniv hiiglaslik madu. 

TikTokis üle 12 miljoni vaatamise kogunud videos on võrkpüüton, kes on hinnanguliselt umbes viie meetri pikkune. Kommentaarides arutletakse hirmu ja naljaga, kas tegu võiks olla hoopis anakondaga, sest roomaja on nii suur. 

Queenslandi äärelinnas filmitud klipis pistab madu ühel hetkel puuvõrast oma pea välja, mille peale üks eakam daam vandesõnadega reageerib. Aga madu jätkab teekonda, roomates otse järgmise puu otsa. 

@iamiandyi Only in Australia will you see a 5 metre long Carpet Snake in the suburbs. #snake #onlyinaustralia🇦🇺 #sellthehouse ♬ original sound - Andrew Anthony

Üks naine nentis, et tegelikult on madu päris ilus. Häirimatu härrasmehe hääl taustal kutsub pere tagasi sööma, öeldes, et toit jahtub. 

Vaatajad on vaatepildist šokeeritud. «Kuidas austraallased üldse täiskasvanuealiseks elavad?», «Just sellise vaatepildi tõttu elan ma kliimas, kus nina külma tõttu valutab,» teatas teine. «Ma ei ole nii kõva mees, et sellises kohas ellu jääda,» lisas kolmas. 

Austraalia maopüüdja ​​Snake Catcher Dan selgitas väljaandele Yahoo News Australia, et vaippüütonitel on ühtlaselt jaotunud tugevad lihased, mis aitavad neil ühelt puult teisele ronida. Ta lisas: «On üsna tavaline näha vaippüütoneid puude otsas, kus nad võtavad päikest, väldivad koeri ja inimesi või jahivad linde ja opossumeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles