ETTEVAATUST Need levinud mänguasjad on koertele ohtlikud

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Loomaarst on hiljuti sotsiaalmeedias hoiatanud, et koeraomanikud peaksid olema väga ettevaatlikud oma koerale mänguasjade ostmisel ning vältima üht populaarset lelu.

TikTokki videoid postitav mees jagas ühes uuemas videos, et koertele ostetud mänguasjad ei ole tihti täiesti ohutud ning tegelikult leidub mitut tüüpi mänguasju, mis teevad koerale palju kahju. Ekspert tõi välja kolm mänguasja, mida koeraomanikud peaksid kindlasti vältima ning nende hulgas on ka koerte lemmikud pehmed mänguasjad, kirjutab The Sun.

Ta selgitas, et pehmed mänguasjad võivad loomale ohtlikud olla, sest mänguasja sees olev täidis võib koerale kõhuhädasid tekitada. Loomaarst sõnas, et koerad kipuvad kergesti mänguasju katki rebima ja nii võib nende sees olev materjal koera soolestikku jõuda ning sinna kinni jääda.

Lisaks hoiatas mees, et inimesed peaksid vältima kummist latekspallide ostmist. Loomaarst paljastas, et tavaliselt on latekspallid kaetud kummiga, milles on ka väike auk. See auk on aga koerale ohtlik, sest see võib kergesti tema huule või keele külge kinni jääda.

Kolmandana tõi ta aga välja kõik väikesed mänguasjad. Tema hinnangul võiksid pisikesed lelud loomadele lausa keelatud olla. Mees hoiatas, et väikesed mänguasjad on väga ohtlikud, sest need võivad põhjustada lämbumist ja neid peaks iga hinna eest vältima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles