Tõsised ohud, mida sa koeraga jalutades näha pole osanud

lemmik.postimees.ee
Copy
Lemmikloomade vaktsineerimine on oluline kaitsmaks nii loomade kui ka loomaomanike endi tervist. Foto on illustratiivne.
Lemmikloomade vaktsineerimine on oluline kaitsmaks nii loomade kui ka loomaomanike endi tervist. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Loomaarst Martin Stevens ütleb, et suvel on koertel õues palju riske, millest paljud omanikud isegi ei tea ja ei tule seetõttu selle pealegi, et neist hoiduda. Loetleme need üles, et jalutuskäigud turvalised oleksid. 

Enimlevinud ohte teavad jaq oskavad jälgida loodetavasti kõik koeraomanikud, milleks on näiteks kuumarabandus, päikesepõletus ja kuumadel kõnniteedel kõrbevad käpad. Siinkohal kutsub Martin Stevens üles kasutama talupojamõistust - kui asetate oma käe maapinnale, kivile või liivale ja see on liiga kuum, siis arusaadavalt on see tuline ka koera jaoks. 

Samuti ei näita koerad veepuudust välja, seega võtke jalutuskäikudele või matkadele alati kaasa puhas vesi ja pakkuge loomale sageli juua. 

26-aastase kogemusega loomatohter toob esimese ohuna välja muruseemned ja viljaterad. Need võivad takerduda käppadesse, silmadesse, kõrvadesse ja isegi kopsudesse. 

Samuti kujutavad endast ohtu sinivetikad veekogudes, mille kõrghooaeg Eestis on selleks suveks küll õnneks läbi. 

Järgmiseks palub ta koeraomanikke oma lemmikuid linnupesadest ja lindudest eemale hoida, kaitsvad ema- ja isaslinnud võivad olla väga agressiivsed, kui nende pesa, pojad või paariline ohtu satub. 

Aga veel üks oht on surnud metsloomad. Koerte jaoks on raipehais vastupandamatult ahvatlev, aga päikese käes laagerdunud korjused võivad põhjustada tõsiseid tervisehädasid. Seega vaadake, millega koer kraavis või põõsas tegeleb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles