VIIS TITEKEST Tapalt päästetud siilist sai hoiukodus suure pere ema (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Siilifoto on illustratiivne
Siilifoto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Eesti Metsloomaühing tegi neljapäeval oma ühismeedias armsa ja südantsoojendava postituse tublist siiliperest. 

Maikuus leiti Tapalt siil, kellel oli suur okasteta laik keset selga. Siil läks Eesti Metsloomaühingu vabatahtliku hoiukodu väliaedikusse okkaid kasvatama.

Ühel päeval tundus hoiukodu perenaisele, et siilike on muutunud kahtlaselt ümaraks. Igaks juhuks sai okaskera oma aedikusse suure hunniku sammalt, millest ta ühe ööga korraliku pesa meisterdas.

Hoiukodu perenaise aimdus osutus õigeks ning ei läinudki palju aega, kuni pesas ukerdas ringi viis siilibeebit: kolm poissi ja kaks tüdrukut!

Siili tiinus kestab 30-40 päeva ja ta toob suve jooksul ilmale tavaliselt kaks pesakonda. Enamasti sünnib siilil 3-6 poega. 

Siilipere oli tubli ja tegus. Neljapäev oligi see õnnelik päev, kui siiliema koos poegadega kuuri alla vabadusse lasti. Heategevusorganisatsiooni vabatahtlik toetab siiliperet veel mõnda aega toiduga, aga nüüd saavad siilikesed juba ise vastavalt oma soovile edasi liikuda.

Eesti Metsloomaühing aitab linnakeskkonnas või looduses inimtegevuse tõttu hätta sattunud metsloomi. Eesmärgiks on loomade rehabilitatsioon ja taasvabastamine.

Toetuse võib saata pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles